Tinerii social democrați bihoreni au cinstit Marea Unire la Bruxelles

0
1233
Tinerii social democrați din Bihor, au participat la evenimentele dedicate Centenarului la Bruxelles.

O delegație a tinerilor social democrați bihoreni a participat la Bruxelles, la invitația europarlamentarului bihorean Emilian Pavel, la evenimnentele ce au fost organizate de acesta în Parlamentului European, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, cu sprijinul delegației PSD și a grupului S&D.
Cei 15 tineri bihoreni au asistat în sala „Yehudi Menuhin” a Parlamentului European la o conferință privind rolul Bihorului în cadrul evenimentelor premergătoare Marii Adunări Naționale de la Alba Iulia, unde i-au ascultat pe urmașii delegaților bihoreni prezenți acolo în 1918 și s-au bucurat de cântecele și colindele ansamblului „Crișana”.
În a doua parte a serii, membrii TSD Bihor, alături de peste 300 de alți invitați, din instituțiile europene și din reprezentanțele Statelor Membre pe lângă UE, s-au bucurat de expoziția cuprinzând portretele de mari dimensiuni care au ornat cea mai mare sală de evenimente a Parlamentului European.
Aceste portrete înfățișează douăzeci de personalități, bărbați și femei, care și-au adus contribuția atât la dezvoltarea României cât și la progresul umanității, sau care au obținut rezultate sportive remarcabile pe plan mondial. În cadrul acestei expoziții, în prezența vicepremierului Viorel Ștefan, a fost evidențiat și parcursul României în ultima sută de ani, de la finalul Primului Război Mondial și până în prezent, aproape de preluarea, de către țara noastră, a președinției române la Consiliul UE.
La finalul serii, tinerii social democrați bihoreni s-au întreținut cu ceilalți invitați, atât de la Bruxelles, dar și din alte județe ale României, precum Suceava, Galați sau Brașov.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here