Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 din Oradea, a sărbătorit 50 de ani de la înființare

0
1704

În an centenar, Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 din Oradea, a celebrat semicentenarul școlii.

Activitatea s-a desfășurat luni, 03 decembrie, cu ocazia Zilei Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, având loc la Filarmonica de Stat Oradea.

În programul evenimentului, gazdele au realizat un film de prezentare, care a surprins istoria centrului de la momentul înființării și până în prezent, la care a urmat o prezentare a proiectelor de anvergură în care școala a fost angrenată. De asemenea, mai mulți parteneri din diferite țări, precum Spania, Marea Britanie, Turcia sau Italia, au ținut să trimită mesaje video prin care și-au arătat susținerea și au trasmis mesaje de felicitări cadrelor didactice pentru activitatea de până acum.

Un alt motiv de bucurie pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 din Oradea, este faptul că a obținut titlul de Școală Europeană, fiind o instituție resursă în comunitatea profesională privind scrierea și implementarea proiectelor europene, dar și locale, județene și interjudețene.

Fiind un eveniment festiv, nu puteau lipsi momentele artistice, pregătite atât de elevi, cât și de profesori, astfel că trupa de dans a modern a CȘEI nr. 1 Oradea, a onorat pe cei prezenți, prin intermediul elevilor din clasa a VII-a, care coordonați de către prof. Mirela Herlaș, Carmen Ilisie, Carla Florin, înțeleg să elimine barierele de comunicare prin dans, și își exprimă astfel gândurile și emoțiile. A urmat apoi un moment artistic denumit „Șezătoarea în satul meu”, care a adus în prim plan obiceiurile satului românesc, moment coordonat de prof. Remena Haioș, care a implicat elevii școlii.

Desigur, s-au alăturat momentelor artistice și elevii C.N. Mihai Eminescu, formând astfel în parteneriat ansamblul de dansuri populare de la CȘEI nr. 1 Oradea, pregătiți și coordonați de către prof. Dana Calamar și coregraf Aurelia Sălăjan.

Printre cei care au luat cuvântul în cadrul evenimentului, se numără directorul școlii prof. Teodora Pantazi, d-na Inspector Școlar pentru învățământ special și special integrat, prof. Alina Vese, precum și d-na Gabriela Covaciu, ca reprezentantă a Consiliului Județean Bihor.

Totodată, au ținut să spună câtreva cuvinte și părinții ai căror copii au studiat la CSEI nr.1 Oradea, în persoana doamnei Simona Zlibuț, președinta Asociației SOS Autism Bihor și a domnului Emil Cocian.

Cu prilejul acestui eveniment a fost lansată și revista „Mugurii recuperării”, cu o ediție aniversară, fiind primul număr dintr-o nouă serie, ai căror redactorii șefi au fost profesoarele Felicia Luca Codoban și Teodora Pantazi.

Nu în ultimul rând, au fost onorați și foștii directori și directori adjuncți, care în ultimii 50 de ani au fost la conducerea centrului școlar, primind astfel de la actuala conducere, diplome de onoare, în semn de recunoștință pentru munca și sacrificiul acestora.

„Ținem să mulțumim tuturor celor implicați, cadrelor didactice, părinților, dar și sponsorilor, alături de care am reușit să celebrăm așa cum se cuvine, cei 50 de ani de existență ai Centrului Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea”, se arată în comunicatul de presă, transmis de conducerea școlii.

Evenimentul s-a încheiat cu o tombolă cu produse donate de către profesorii școlii, cum ar fi produse finale ale proiectelor, reviste dar și tablouri pictate, urmat de un concert de colinde, susținut de Aurelia Sălăjan cu piticii, grupul de copii de la Palatul Copiilor, Alex Carțiș, surorile Ghib, Cătălin Bulgaru și Corul Filarmonicii de Stat Oradea.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here