Douăzeci şi patru de cetățeni străini ascunși într-un automarfar, au fost depistaţi de poliţiştii de frontieră

0
1073
Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Poliţiştii de frontieră din Vama Nădlac II au descoperit, ascunși în interiorul unui automarfar, 23 cetățeni irakieni şi un cetăţean sirian, care încercau să iasă ilegal din ţară.

Joi, 6 decembrie 2018, la Vama Nădlac II, s-a prezentat pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc C.F., în vârstă de 50 de ani, la volanul unui automarfar Mercedes, înmatriculat în Turcia. Potrivit documentelor, soferul transporta utilaje industriale pentru o societate din Belgia.

„În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au procedat la efectuarea controlului fizic al mijlocului de transport. Astfel, au fost descoperite ascunse, în interiorul remorcii autovehiculului, printre utilajele industriale, douăzeci şi patru de persoane, dintre care zece bărbaţi, nouă femei şi cinci minori.

Cei în cauză au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare,  s-a stabilit că grupul era format din douăzeci şi trei de cetăţeni din Irak şi unul din Siria,  solicitanţi de azil în România” a declarat purtătorul de cuvânt, subcomisarul Chifor Loredana.

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei douzeci şi patru de cetăţeni străini.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here