România a învins Norvegia în Campionatul European de handbal feminin

0
1511
Sursa foto: informatia-zilei.ro

România a câștigat în fața echipei Norvegiei cu scorul de 31-23.

Echipa României de handbal feminin aduc un plus superb de imagine țării noastre, reușind să transforme acest Campionat European în unul de excepție.

Denisa Dedu și Yulyia Dumanska sunt cele două jucătoare care s-au remarcat în acest campionat, Dedu fiind deja declarată MVP-ul din partida cu Germania, iar Dumanska în cadrul meciului de aseară cu Norvegia.

Sursa foto: Facebook – Handbal feminin

Pe lângă o poartă de excepție, România are în acest campionat și cel mai bun atac, cu un număr de 91 de goluri, cea mai bună eficienţă a şuturilor la poartă, cu un procentaj de 66%, dar şi a doua apărare la blocaje, cu un număr de 9 blocaje, fiind devansată doar de către echipa Rusiei cu 10.

Totodată, în clasamentul golgheterilor, Cristina Neagu şi Eliza Buceschi sunt pe locul 3, fiecare având câte 24 de goluri, cu două mai puţin decât liderul Krpez, în timp ce Gabriela Perianu este handbalista cu cele mai multe blocaje, și anume 6.

Sursa foto: Facebook – Handbal feminin

„Mă simt foarte mândră pentru că am putut să-mi ajut echipa, pentru asta muncim în fiercare zi. Sunt foarte fericită că alături de colege am jucat bine şi am reuşit să batem Norvegia. Nu am cuvinte. Este o seară minunată (n.r. – aseară), ne bucurăm foarte mult, dar trebuie să ne odihnim foarte bine şi să ne pregătim pentru meciurile care vor urma în Main Round”, a declarat Yuliya Dumanska.

Următorul meci al naționalei României va fi împotriva Olandei, partidă programată duminică, 9 decembrie de la ora 19:00, în grupa principală.

Sursa foto: Facebook – Handbal feminin

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here