Atac armat la Strasbourg unde trei persoane au murit și multe altele sunt rănite

0
1722
Sursa foto: bbc.com

Cel puţin trei persoane au murit, în timp ce alte 12 au fost rănite în atacul armat de marți seara, din centrul oraşului Strasbourg.

Potrivit celui mai recent bilanț al Prefecturii din regiunea Bas-Rhin, trei persoane au fost ucise şi alte 12 au fost rănite în atentatul care a avut loc marţi seara, în apropierea târgului de Crăciun de la Strasbourg.

Ministrul francez de Interne, Christophe Castaner, a declarat presei că trei persoane au fost ucise şi alte 12 au fost rănite, iar alte şase persoane se află în stare gravă.

De asemenea, ministrul a transmis că au fost mobilizate pe teren 350 de persoane, inclusiv 100 de persoane din poliţia judiciară, şi două elicoptere. Serviciile RAID, BRI, Operation Sentinel sunt pe teren.

În prezent, oraşul Strasbourg face obiectul unei reţele consolidate. Miercuri dimineaţă manifestaţiile vor fi interzise de prefecţi pentru a permite poliţiei să „se mobilizeze total”, adaugă Christophe Castaner.

„Guvernul a decis să treacă la starea de urgenţă, prin întărirea controalelor la frontiere şi punerea în aplicare a unor controale mai ample în toate târgurile de Crăciun care au loc în Franţa pentru a evita riscul unor alte atacuri.Va exista, de asemenea, o mobilizare suplimentară a dispozitivelor forţelor de ordine pe întreg teritoriul francez „, a declarat ministrul de interne, Christophe Castaner.

Suspectul, în vârstă de 29 de ani, născut în Strasbourg, este încă în libertate și a fost descris de autorități ca fiind o persoană cunoscută de serviciile de securitate franceze drept o posibilă ameninţare teroristă. Acesta a fugit de la faţa locului după un schimb de focuri cu poliţiştii, fiind cel mai probabil rănit. Autorităţile au vrut să îl aresteze preventiv marţi dimineaţă, dar agenţii nu l-au găsit la domiciliu.

„Preşedintele Republicii a fost informat în timp real despre evenimentele de la Strasbourg. Recepţia de la Palatul Élysée s-a încheiat, iar preşedintele l-a trimis la Strasbourg pe ministrul de Interne, Christophe Castaner”, a comunicat Preşedinţia Franţei.

Situaţia este analizată de Parchetul antiterorist al Franţei în colaborare cu Parchetul din Strasbourg.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here