S-a semnat contractul pentru tronsonul Suplacu de Barcău – Borș din Autostrada Transilvania

0
2031

Joi, 13 decembrie, a fost semnat contractul pentru tronsonul Suplacu de Barcău – Borș din Autostrada Transilvania.

Semnarea contractului a avut loc la Oradea, în sala mare a Instituției Prefectului județului Bihor, în prezența directorului Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga, a constructorilor Beniamin Rus și Nad Martin, a directorului Direcției de Achiziții Publice al CNAIR, Horia Nicolae, directorului Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Cluj, Crina Lăpușan, şefului Departamentului Venituri DRDP Cluj, Felix Buzgău, dar și a vicepreședintelui Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang și subprefectului județului Bihor, Iulius Delorean.

Autostrada A3, denumită și Autostrada Transilvania pentru porțiunea Brașov –Borș, și face legătura între București și ieșirea spre Ungaria, prin localitatea bihoreană Borș.

Operatorul economic care va realiza proiectarea și execuția este Asocierea Trameco S.A. – Vahostav SK a.s. – Drumuri Bihor S.A. – Drum Asfalt S.R.L. – East Water Drillings S.R.L.

 

„Eu îmi exprim speranța că de această dată vom reuși pentru că este o asociere constituită din firme românești, cu sprijinul unei firme din Slovacia, care are multă experiență în construcția de autostrăzi”, a declarat vicepreședintele CJ Bihor, Ioan Mang.

Directorul CNAIR, Narcis Neaga și-a exprimat optimismul pentru acest tronson, care va face legătura cu autostrada din Ungaria.

 

„Sperăm să fie un moment bun acesta al semnării contractului. Noi vom asigura tot sprijinul deoarece suntem interesați de finalizarea acestui proiect”, a declarat directorul CNAIR, Narcis Neaga.

 

Durata de realizare a tronsonului este 19 luni, din care 4 luni sunt prevăzute pentru proiectare, iar restul de 15 luni vor fi pentru execuția lucrării, sens în care constructorul Beniamin Rus s-a arătat optimist în privința finalizării lucrărilor înainte de termen.

„În situația în care lucrurile merg, și ar trebui să meargă bine, nu avem nicio emoție să terminăm nu numai acest tronson, ci și celălalt tronson, care este încă în faza de contestații”, a declarat Rus.

Lungimea tronsonului Suplacu de Barcău – Borș este de 5,35 kilometri și se întinde între localitățile Biharia – Borș. Valoarea contractului este de 28,5 milioane euro, având o perioadă de garanție a lucrărilor de 10 ani.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here