Asociația Pro Bikers invită orădenii să voteze un proiect menit să susțină mișcarea și reducerea poluării

0
1324
Sursa foto: loe.org

Bike-sharing-ul ar putea fi adoptat și în Oradea, conform unui proiect inițiat de un orădean și susținut de asociația Pro Bikers.

Orașele viitorului au nevoie de bike-sharing, iar la nivel european, sistemele de bike-sharing au un succes ridicat în rândul populației.

Bike -sharing-ul este un serviciu în care bicicletele sunt puse la dispoziția cetățenilor la un preț modic. Acest sistem permite oamenilor să împrumute bicicleta dintr-un suport și să returneze bicicleta într-un alt suport special amenajat. Acești suporți sunt special create pentru biciclete care o blochează și o eliberează doar prin controlul unui computer. La început se pot realiza doar câteva stații și în funcție de impactul avut în rândul populație, va putea fi extins la mai multe puncte de bike-sharing. Fiecare cetățean care alege o bicicletă reprezintă o mașină în minus în trafic, eliberând astfel traficul, ajută la reducerea poluării și din punct de vedere medical, are doar beneficii, profitând de posibilitatea de a face mișcare”, se arată în motivarea orădeanului, Sebastian Miklo, cel care a inițiat acest proiect.

În ultimii ani acest sistem a fost aplicat cu succes și în România, în orașe precum Cluj-Napoca, Timișoara sau București.

„Începutul anului școlar și al celui universitar, orașul devine tot mai aglomerat, iar dacă o parte din cetățeni ar apela la această variantă, a bike-sharing-ului, situația traficului ar fi mai puțin îngrijorătoare. Dacă este să luam drept exemplu țările din vest, accentul cade tot mai mult pe dezvoltarea unei infrastructuri cât mai adecvate pentru aceste metode ecologice de mobilitate. A sosit momentul ca și Oradea să pună accent pe această problemă, cu atât mai mult, cu cât traficul devine din ce în ce mai restricționat, ca urmare a reabilitărilor ce par să ignore traficul rutier”, a mai declarat Sebastian Miklo

În acest sens, s-au implicat în promovarea proiectului și asociația Pro Bikers, care deja au obișnuit publicul orădean cu diferite evenimente dedicate cicliștilor, dar și promovării unui stil de viață mai sănătos, prin alegerea mersului pe bicicletă.

Cei care vor să voteze acest proiect, pot să se înscrie pe activ.oradea.ro la acest link unde își vor putea oferi sprijinul pentru proiect.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here