Comisarul European, Corina Creţu despre Alianța Vestului: Nu pot să acceseze direct fonduri structurale şi de investiții europene

0
1628
Sursa foto: cugetliber.ro

Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu, a declarat că Alianța Vestului nu va putea trage finanțări, tocmai cum au precizat liderii acesteia la lansare.

Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Creţu a susţinut că, referitor la promisiunile Alianței Vestului, privind atragerea de fonduri europene, în cadrul actualei perioade de programare 2014 – 2020, conform reglementărilor în vigoare, Alianța nu poate să acceseze direct fonduri structurale şi de investiții europene.

Oficialul european a precizat că este important de știut că fiecare dintre orașele care au constituit această Alianță au deja la dispoziție bani în cadrul Programului Operațional Regional (POR), mai exact, în cadrul axelor actuale privind dezvoltarea urbană.

De asemenea, potrivit articolului 7 al Fondului European de dezvoltare regională, conform comisarului european, fiecare oraș reședință de județ din România are alocați bani pe care îi poate gestiona în mod direct.

„Astfel, în perioada 2014 – 2020, autoritățile române au alocat cu titlu indicativ municipiului Cluj-Napoca 45,2 milioane de euro, Timișoara are alocate 55,9 milioane de euro, Arad – 38,9 milioane de euro, iar Oradea primește 36,1 milioane de euro”, a mai afirmat comisarul european, Corina Creţu

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here