Trei autoturisme de lux, în valoare de 100.000 de euro, căutate de autorităţi au fost descoperite la Vama Borş

0
1513
Sursa foto: politiadefrontiera.ro

Poliţiştii de frontieră bihoreni au descoperit şi indisponibilizat în weekend trei autoturisme în valoare totală de 100.000 de euro, ce erau căutate pentru confiscare de către autorităţile din Marea Britanie.

Duminică dimineață, în jurul orei 00.42, la Vama Borş, s-a prezentat în vederea efectuării formalităţilor de frontieră, N.S., cetăţean român de 48 de ani, cu domiciliul în județul Bihor, conducând un ansamblu de vehicule format din autoturism Toyota Land Cruiser și trailer ambele înmatriculate în România, pe care transporta un Audi Q5 din 2012, înmatriculat în Marea Britanie.

La nici o oră diferență, la același punct de frontieră, s-a prezentat Viorel U, cetățean român din Suceava de 47 de ani, conducând un tir Mercedes cu semiremorca pe care transporta un autoturism Audi A6 din 2017 și un Nissan Navara din 2018, ambele înmatriculate în Marea Britanie.

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

„În urma verificărilor specifice efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că pentru cele trei autoturisme erau emise o alerte de către autoritățile din Marea Britanie, din noiembrie anul 2018, acestea figurând ca bunuri căutate pentru confiscare”, a declarat purtătorul de cuvânt, comisarul-șef, Laura Beatrice Bondar.

Șoferii au declarat polițiștilor de frontieră că transportau maşinile și nu ştiau că acestea se află în atenția autorităților.

Sursa foto: politiadefrontiera.ro

„De asemenea, lucrătorii noştri au observat că, la autoturismele Audi Q5, în valoare de 15.000 de euro și Nissan Navara în valoare 35.000 de euro  certificatele de înmatriculare de Marea Britanie nu îndeplinesc condițiile de fond și formă ale unora autentice, iar la autoturismul Audi A6,în valoare de 50.000 de euro, certificatul de înmatriculare de Marea Britanie prezentat la control aparține unui alt autoturism de aceeași marcă și model”, a mai declarat comisarul-șef Laura Beatrice Bondar.

Cele trei autoturisme, în valoare totală de aproximativ 100.000 de euro, au fost indisponibilizate la sediul intituției până la finalizarea cercetărilor, în cauză poliţiştii de frontieră întocmind acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire, ambilor șoferi.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here