Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Oradea, a organizat două conferințe la împlinirea a 55 de ani ai Universităţii din Oradea și a Centenarului Marii Uniri

0
1115
Sursa foto: Facebook - Mihes Cristian

În anul Centenarului, Facultatea de Drept din Oradea a organizat cel de-al doilea eveniment din cadrul seriei de conferințe de specialitate ale facultății. 

Primul eveniment a avut loc joi, 13 decembrie, fiind conferința de drept civil, intitulată „Legislația civilă la 100 de ani de la Marea Unire. Codul Civil la 7 ani de la intrarea în vigoare. Analize. Studii. Propuneri de lege ferenda”.

La deschiderea evenimentului au participat alături dna lect. univ. dr. Diana Cârmaciu, prodecan, prof. univ. dr. Eugen Macocian, prorector, conf. univ. dr. Cristian Miheș, director departament și reprezentații partenerilor evenimentului, și anume dna notar public Marinela Baba – președinte al Camerei Notarilor Publici Oradea, dna consilier juridic Ioana Sasu-Sbârciog – decan al Colegiului Consilierilor Juridici Bihor, precum și judecător dr. Carmen Domocoș – președinte al Tribunalului Bihor.

Sursa foto: Facebook – Mihes Cristian

Prima zi a conferinței a avut și debutul primei ediții a concursului studențesc, „Ioan D. Romoșan”, unde echipele de studenți au prezentat prezentat pe rând soluțiile propuse pe un caz practic și au răspuns întrebărilor membrilor juriului care a fost format din lect. univ. dr. Florina Morozan, lect. univ. dr. Mihaela Teaca, avocat Florica Romoșan.

În cea de a doua partea a Conferinței de Drept Civil, a avut loc un eveniment cu o încărcătura emoțională, și anume lansarea cărți „Drept Civil. Obligații” a cunoscutului profesorului de drept, Ioan Romosan, care potrivit reprezentanților facultății, poate fi considerată „testamentul științific al profesorului Romoșan, care cu siguranță că va dăinui atât activitatea cât și opera profesorului Romoșan în memoria Facultății de Drept din Oradea, fiind parte a Științei Dreptului”.

Sursa foto: Facebook – Mihes Cristian

Ziua de 14 decembrie, a fost rezervată Conferinței de Administrație Publică, intitulată de organizatori „Administraţia publică. Trecut. Prezent. Viitor”, eveniment la care au luat parte și rectorul Universității din Oradea, Constantin Bungău, președintele Senatului universitar, domnul Sorin Curilă, dar și reprezentanți ai autorităților și instituțiilor publice, cum ar fi Dacian Palladi, City Manager a Primăriei Oradea, dna Arina Moș, director executiv în cadrul Direcției de Asistență Socială Oradea, Marius Rotar, inspector șef în cadrul ITM Bihor , dar și din partea Instituției Prefectului județului Bihor, și din partea ANAF.

În prima parte a zile, au fost susținute comunicări în cadrul sesiunii „Administrația Publică în cadrul Științelor Sociale”. din partea reprezentanților de la Universitatea București – Facultatea de Științe Politice și Administrative, și de la alte facultăți din cadrul Universității din Oradea, respectiv de la Facultatea de Istorie, Relaţii Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, Facultatea de Științe Socio-Umane, Facultatea de Științe Economice.

Sursa foto: Facebook – Mihes Cristian

Mai apoi, evenimentul s-a centrat pe lansările de carte, ale profesorilor Romulus Gidro și Aura Gidro – Roma antică. O istorie pentru toți, Mihaela Pătrăuș – Drept european instituțional, Ioana Sasu-Sbârciog – Teste grilă pentru susținerea examenelor de primire si definitivare in profesia de consilier juridic. Lansările au fost moderate de către directorul de departament Drept și Științe Administrative, domnul conf. univ. dr. Cristian Miheș și dna Dana Capriceru, redactor șef Editura „ProUniversitaria”.

„Conferința de Administrație Publică trebuie să devină unul din punctele forte ale Facultății de Drept din cadrul Universității din Oradea, iar evenimentul derulat constituie un argument substanțial în această direcție, prin prisma temelor abordate, a numărului de participanți – un total de 37 de comunicări, din care 19 comunicări din partea invitaților, respectiv 18 din partea cadrelor didactice și masteranzilor universității noastre” a concluzionat, prodecanul Facultății de Drept din Oradea, conf. univ. dr. Cristian Miheș.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here