Probleme la DNA Oradea: Parchetul General a început urmărirea penală in rem

0
1345
Sursa foto: digi24.ro

Parchetul General a anunțat, că a deschis un dosar penal având ca obiect conținutul înregistrării din interiorul DNA Oradea.

Urmărirea penală a început ca urmare a înregistrărilor apărute în spațiul public, sens în care procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem în această cauză.

„Pe rolul Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, urmare a unui denunț formulat de o organizație non-guvernamentală, s-a constituit un dosar penal având ca obiect conținutul unor convorbiri dintr-o înregistrare audio apărută în spațiul public și care ar fi fost purtată între procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Oradea. Precizăm că în această cauză, în cursul zilei de astăzi, 4 ianuarie 2019, procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem”, se arată într-un comunicatul de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Avocatul orădean, Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare audio a unei şedinţe a DNA Oradea din ianuarie 2018, în care se vorbește de urmărirea penală a unor judecători cu scopul de intimidare a acestora. Avocatul susține că a primit înregistrarea anonim și dă numele celor care ar fi participat la ședința DNA Oradea, spunând că le recunoaște vocile personal, fiind astfel nominalizați procurorii Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Cristian, Pantea Cosmin și Rus Lucian, de la DNA Oradea.

Înregistrarea audio poate fi ascultată de pe site-ul avocatului orădean, la acest link.

„Dacă e reală apar detalii incredibile despre completele favorabile DNA Oradea și cele nefavorabile, despre acțiuni de intimidare a judecătorilor prin trimiterea a 2 judecători în judecată. Nume importante ce apar în discuție: judecători Denisa Vidican, Cioflan Adina, Soane Laura, Udroiu Mihail Filimon Florin, Musta Ovidiu, Berindei Olimpiu Daniel, Mihaela Patraus, Român Florica ( Curtea de Apel Oradea ), Bic Denisa, Vlad Marian (Tribunalul Bihor la un moment dat), judecătoarele Haiduc Simona, Miclo Laura, Remus Nemeș (Tribunalul Satu Mare). Dacă înregistrarea e autentică ar trebui să urmeze arestări la DNA Oradea. Dacă nu e autentică trebuie să vedem ce specialist a putut folosi vocile a 5 procurori. Vocea cea mai puternică din înregistrare pare a fi a procurorului Man Ciprian. Cine e autorul înregistrării și care e scopul acesteia rămâne de stabilit …”, a declarat avocatul Răzvan Doseanu.

Ca urmare a acestor înregistrări, conducerea DNA a anunțat că se delimitează de orice act al personalului care încalcă normele legale sau codul deontologic al magistraților și a precizat că a solicitat note explicative DNA Oradea.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here