O orădeancă se află printre cei 19 români care au roluri-cheie la Bruxelles pe durata președinției EU

0
1452
Sursa foto: monitorulcj.ro

Începând cu 1 ianuarie, România a preluat președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, iar printre românii a căror activitate va avea un rol important, se numără și o tânără orădeancă.

În lunile ce vor urma, România va avea de îndeplinit sarcini extrem de importante pentru întrega activitate a Uniunii Europene, într-un context politic și diplomatic destul de agitat, începând cu problemele legate de Brexit, și continuând cu problemele administrative ale alegerilor pentru Parlamentul European.

Printre românii care vor avea o activitate intensă în aceste luni, a fost realizat de către cei de la politico.eu, un top al celor 19 români a căror activitate trebuie urmărită pe perioada cât România va asigura preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene.

Printre cei 19 români, se află și o tânără orădeancă, ce s-a alăturat serviciului diplomatic al României din Parlamentul European și anume Raluca Anghel.

Sursa foto: linkedin.com

Aceasta va avea poziția de purtător de cuvânt al preşedinţiei României la Consiliul UE. Tânăra din Oradea a lucrat înainte timp de șase ani la Microsoft în calitate de manager de comunicare, urmați de patru ani în calitate de șef de birou al cabinetului din Bruxelles al eurodeputatului PSD, Emilian Pavel.

 

 

În acest top se regăsesc și Luminița Odobescu, ambasador permanent al României pe lângă UE, Corina Crețu, comisar european pentru politica regională, Achim Irimescu, şeful Departamentului pentru Agricultură şi Siguranţă Alimentară din cadrul Reprezentanţei Permanente a României la UE, cât și eurodeputați și specialiști în diferite domenii de activitate.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here