Orange România a fost amendată cu 10 milioane de euro de Consiliul Concurenţei

0
958
Sursa foto: start-up.ro

Gigantul telecom, Orange România a fost amendat de către Consiliul Concurenței.

Consiliul Concurenței a amendat Orange România cu 10 milioane de euro pentru abuz de poziţie dominantă pe piaţa de plăţi şi reclame prin SMS, ca urmare a unei investigaţii începute din 2016. Amenda în valoare de 10 milioane de euro, reprezintă mai mult de 1% din cifra de afaceri a companiei.

Consiliul Concurenţei a pornit investigaţia în urmă cu mai bine de doi ani pentru „un posibil tratament discriminatoriu practicat de Orange România SA în relaţia cu companiile active pe piaţa plăţilor prin mesaje scurte prin intermediul telefonului mobil, respectiv pe piaţa mesajelor scurte publicitare prin intermediul telefonului mobil din România pentru furnizorii de servicii de plăţi şi reclame prin SMS”, potrivit informațiilor date publicității.

Consiliul Concurenței nu s-a limitat la a investiga doar compania Orange România, ivestigaţiile fiind realizate şi în cadrul altor companii.

„În cadrul investigaţiei au fost efectuate inspecţii inopinate atât la sediul Orange România SA, cât şi la sediile unora dintre agregatorii de plăţi prin SMS, existând indicii că aceste companii pot deţine probe necesare autorităţii de concurenţă pentru o evaluare exactă a comportamentului Orange România SA pe pieţele respective”, se mai arată în comunicat.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here