România a preluat preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, într-un eveniment de gală organizat impecabil

0
1741
Sursa foto: mediafax.ro

Lideri de seamă la nivel european, au fost prezenți joi seară, la Ateneul Român, la ceremonia cu ocazia preluării președinției Consiliului Uniunii Europene de către România.

Preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu şi Florin Iordache, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, au susţinut joi seara, la Ateneul Român, discursuri în cadrul ceremoniei de deschidere a Preşedinţiei României la Consiliul UE.

Totodată, la eveniment au fost prezenți și au suținut câte un discurs Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, Donald Tusk, președintele Consiliului Uniunii Europene și Jean-Claude Junker, președintele Comisiei Europene.

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a declarat că „principiul solidarităţii va fi aplicat de România şi în adeziunea sa la spaţiul Schengen. Parlamentul European a susţinut întotdeauna ţările în curs de aderare la acest spaţiu. Fac un apel la statele membre care blochează această aderare să îşi modifice poziţia. Sper că va fi îndeplinită în timpul Preşedinţiei dvs. La câteva săptămâni de la Centenarul independenţei – Unde e unul nu e putere. Unde sunt doi, puterea creşte. Deci să facem acest lucru”.

„Sunt foarte mândru şi fericit că voi conduce, împreună cu dumneavoastră, afacerile noastre europene comune în acest semestru al primei preşedinţii române a Consiliului Uniunii Europene. Sunt convins că, în aceste şase luni, veţi interpreta cu energie şi înţelepciune o adevărată Rapsodie română. Sunt sigur că preşedinţia dumneavoastră va fi la fel de energică, de românească şi de europeană ca muzica lui George Enescu. Şi nu o spun doar pentru că ne aflăm la Ateneu în această seară. O spun pentru că ştiu cât de rezistentă şi de creativă este naţiunea română. Cred că, sub bagheta dumneavoastră, orchestra va găsi sunetul potrivit şi că veţi face tot ce vă stă în putinţă pentru a lucra ca o echipă pentru apărarea intereselor Europei. Veţi fi gazdele Europei şi sunt convins că veţi acţiona în spiritul proverbului: Omul sfinţeşte locul.” a declarat Donald Tusk.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here