Donald Tusk, a susținut același discurs în limba bulgară în 2018, la Sofia, schimbând doar numele fotbaliștilor

0
1585
Sursa foto: express.co.uk
Discursul mult lăudat al președintelui Consiliului European, Donald Tusk, a mai fost folosit de acesta în 2018 la Sofia, schimbând doar numele fotbaliștilor din discurs.

Discursul lui Donald Tusk de joi seara, de la Ateneul Român a fost intens mediatizat, comentat dar și lăudat de către mulți. Ceea ce nu au luat în considerare însă, este faptul că discursul președintelui Consiliului European, seamănă în proporții de 99% cu discursul susținut în 2018 la Sofia.
Entuziasmul discursului lui Tusk a fost prezent în 2018 și printre publicul bulgar, care în 2018 a fost rostit în limba bulgară, cu ocazia preluării de către Bulgaria a președinției rotative a U.E. Urmărind același fir, Tusk a elogiat arta și sportul din Bulgaria, citând cei mai cunoscuți autori bulgari, și a amintit de performanțele unui fost celebru fotbalist bulgar.
Cred că președinția bulgară a Consiliului UE va fi la fel de eficientă cum a fost Hristo Stoicikov la Campionatul Mondial de Fotbal acum un sfert de secol”, spunea Donald Tusk în ianuarie 2018, conform informațiilor de pe consilium.europa.eu.
„Pentru generațiile mai tinere, teatrul în care ne aflăm azi este, probabil, mai strâns legat de numele renumitului actor Zachary Baharov și de rolul său în seria „Game of Thrones”, decât de poezia lui Ivan Vazov. Istoria Balcanilor este mai dramatică și mai interesantă decât scenariul din „Urzeala Tronurilor”, chiar dacă în ea nu există dragoni”, a mai rostit președintele Consiliului European în discursul din ianuarie 2018, când l-a citat pe poetul bulgar Vazov „Țară dragă, cât de frumoasă ești, cât de minunat este cerul tău albastru”.
„Cine, dacă nu voi – descendenții lui Spartacus, moștenitorii celei mai vechi statalități europene, voi, care niciodată nu ați pierdut un drapel în vreo bătălie – ar fi mai buni pentru a face față acestei sarcini importante și extrem de dificile”, a elogiat Donald Tusk poporul bulgar la acel moment.
Având aceste perspective în vedere, discursul președintelui Consiliului U.E. nu mai devine atât de uluitor, ci din contră, denotă o lipsă de interes real față de cei în fața cărora a susținut discursul.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here