Consilierii PNL continuă boicotul împotriva Parcului Științific și Tehnologic Bihor

0
1595
Sursa foto: Facebook - Consiliul Judetean Bihor

Lipsa de interes a consilierilor liberali riscă să pericliteze unul din cele mai importante proiecte, în valoare de 7 milioane de euro.

Parcul Științific și Tehnologic Bihor este unul din proiectele de anvergură ale județului, unde parteneri sunt Consiliul Județean Bihor, Universitatea din Oradea, Societatea Parcuri Industriale Bihor S.A., și Societatea Parc Științific și Tehnologic Bihor S.R.L.

Potrivit edililor, scopul acestui proiect este ultilizărea rezultatelor activităților de cercetare și aplicării tehnologiilor avansate în economie și în scopul creșterii participării instituțiilor de învățământ superior acreditate și a unităților de cercetare – dezvoltare în procesul de dezvoltare economico – socială prin știință și tehnologie.

Cu toate că acest proiect ar atrage nu doar 7 milioane de euro pentru Oradea și județul Bihor, ci și foarte multe locuri de muncă. Cu toate acestea, consilierii județeni PNL nu înțeleg importanța proiectului, boicotând pentru a doua oară acest proiect, fără a avea la bază o motivație normală și rațională.

„Din păcate, consilierii județeni PNL continuă boicotul din plenul Consiliului Județean. Ei au absentat nemotivat astăzi de la prima ședință de plen din 2019, o ședință în care trebuia să luăm decizii importante pentru Oradea și județul Bihor. Aș aminti aici hotărârile necesare pentru depunderea spre finanțare a proiectului privind înființarea Parcului Științific și Tehnologic Bihor, de la Universitate. Fără votul din plenul Consiliului, riscăm să nu putem depune la timp proiectul, ceea ce ar reprezenta o mare pierdere”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Ioan Mang.

La finalul ședinței,s-a propus o întrunirea într-o ședință extraordinară pentru votul proiectelor de hotărâri necesare.

„Vă reamintesc că prin acest proiect de 7 milioane de euro, am reuși să ridicăm nivelul de salarizare și de specializare din municipiul Oradea. Regret profund că grupul PNL sabotează municipiul Oradea și interesele orădenilor”, a mai precizat Ioan Mang.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here