BMW a prezentat publicului noul Seria 7

0
1850

Bavarezii de la BMW au prezentat noul BMW Seria 7, nava amiral primind multiple îmbunătățiri estetice și tehnice. 

BMW prezentat noul vârf de gamă, și anume Seria 7, care vine cu un facelift așteptat, dar și controversat de către unii. Din primele informații, noul Seria 7 se prezintă cu 22 de milimetrii mai mare decât modelul anterior.

Estetic, primul element care se impune fără îndoială este grila frontală supradimensionată și intens discutată, care aparent va si integrată în toate modelele nemților din München, fiind cu 40% mai mare decât grila modelului anterior. Desigur și farurile au fost îngustate, capota a primit nervuri noi, logo-ul BMW a crescut și el în dimensiuni, la 95 de milimetrii, iar întreaga parte frontală a fost înălțată cu aproximativ 50 de milimetri.

În partea din spate, stopurile au fost restilizate, fiind acum o beghetă unită, design adoptat și de cei de la Audi pentru modelul A8. La fel au fost restilizate și terminațiile sistemului de evacuare. În premieră, nava amiral a bavarezilor va veni și cu trei nuanțe noi de caroserie, și anume Donington Grey, Bernina Grey și Royal Burgundy Red.

Interiorul a fost și el revizuit de designerii bavarezilor, unde butoanele au fost repoziționate, ceasurile de bord sunt complet digitale, exact ca la noile X5, Z4 și Seria 8, iar display-ul central iDrive 7, va avea ecranul de 10.25 inch.

Habitaclul va putea fi și el personalizat, clientul având la dispoziție cinci nuanțe ale pielii Dakota, șase nuanțe pentru pielea Nappa și tot 6 pentru selecția BMW Individual Merino, alături de ornamente din lemn sau metal.

Luxul absolut nu va lipsi din noua navă amiral, prin pachetul BMW Executive Lounge, disponibil numai pe versiunile cu ampatament mărit, care oferă climatizare pe patru zone, scaune spate cu funcșii de masaj, scaune ventilate pentru toți pasagerii, iar cei din spate vor avea propriul lor sistem de infotainment compus din doua ecrane de 10 inch și o tabletă de 7 inch.

La capitolul tehnic, potrivit inginerilor germani, noul Seria 7 facelift respectă toate standardele Euro6d, ceea ce presupune că versiunile de motorizare pe benzină vin cu filtru de particule, iar cele diesel cu un sistem de tratare a gazelor de eșapament cu o soluție pe bază de uree. La fel, inginerii de la BMW dau asigurări că au fost îmbunătățite și transmisia automată cu 8 trepte, dar și sistemul de tracțiune integrală.

Varianta de bază este 730d, disponibil și cu tracțiune xDrive, unde găsim un propulsor diesel de 3.0 litri care dezvolta 265 de cai putere și 620 Nm cuplu, care are un consum declarat de producător între 5.3 și 5.8 litri/100 de kilometri. De același propulsor va beneficia și modelul 740d xDrive, însă va dezvolta 320 de cai și 680 Nm cuplu, pentru care BMW a declarat un consum de 5.6 – 6.0 litri/100km.

Motorizarea diesel cea mai puternică, va fi oferită de către modelul 750d xDrive, care va avea sub capotă tot un propulsor de 3.0 litri, ce va dezvolta 400 de cia putere și 760 Nm cuplu.

Versiunile de motorizări pe benzină vor fi doar 750i xDrive și M760Li xDrive. Primul model va avea un motor V8 de 4.4 litri, ce va dezvolta 530 de cai și 750Nm cuplu. Al doilea model, va avea un propulsor V12 de 6.6 litri, care va dezvolta 585 de cai și 850 Nm cuplu.

Alături de aceste modele cu motorizări convenționale, inginerii din München au venit și cu o versiune plug-in hybrid, și anume 745e iPerformance. Această versiune va avea un propulsor de 3.0 litri, ce va beneficia de 394 de cai, și o baterie cu autonomie îmbunătățită de 58 de km.

Fiind modelul de vârf al bavarezilor, Seria 7 facelift va avea și asistent personal inteligent, care va fi activat vocal prin simplul „Hey BMW”. Având integrată inteligența artificială, Seria 7 va fi capabilă să învețe stilul fiecărui posesor și sa ofere o serie de rezultate personalizate.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here