Românii vor beneficia mai ușor de cota de TVA de 5% pentru vânzarea locuințelor

0
921
Sursa foto: stiri.acasa.ro

Legea care a intrat duminică, în vigoare permite aplicarea cotei de TVA de 5% pentru orice vânzare de locuință de maximum 120 mp.

Mai exact, cota de TVA de 5% va fi aplicată la orice vânzare de locuință de maxim 120mp și dacă va fi achiziționată de o persoană fizică cu o valoare de maxim 450.000 de lei (exclusiv TVA, dar cu tot cu teren). Până în prezent, aplicarea acestei cote se poate face doar dacă persoanele care achiziționează locuința erau necăsătorite sau achiziționarea se făcea de către o familie.

Simplificarea condițiilor pentru aplicarea cotei reduse de TVA de 5%, îa devenit aplicabilă de duminică, 20 ianuarie, când a intrat în vigoare Legea nr. 30/2019.

Mai mult, noua reglementare nu prevede nicio condiționare cu privire la terenul pe care este situată locuința, când în veghea reglementare, acesta era limitat la 250 mp.

Totodată, noua reglementare nu mai impune nicio limitare în privința numărului de imobile ce pot fi achiziționate beneficiind de cota de 5% de TVA. Până acum, vechea reglementare permitea aplicarea cotei doar o singură dată.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here