Rusia a ameninţat cu măsuri de retorsiune împotriva sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană

0
783
Sursa foto: rt.com

Rusia a condamnat, luni seară, decizia Uniunii Europene de a impune sancţiuni din cauza atacului chimic din Marea Britanie.

În acest context, Kremlinul a avertizat că ar putea adopta măsuri de retorsiune din cauza acestei acţiuni „neprieteneşti”, considerată o încercare de a distrage atenţia de la Brexit.

„Ne rezervăm dreptul de a aplica măsuri de retorsiune din cauza acestei decizii neprieteneşti. Campania de comunicare lansată de Guvernul britanic în acest caz urmăreşte, în primul rând, obiective de politică internă. Noile evoluţii coincid cu un nou val al crizei Brexit”, a transmis Ministerul rus de Externe.

Uniunea Europeană a adoptat în cursul zilei de luni, sancţiuni împotriva Rusiei, din cauza atacului neurotoxic produs în orăşelul britanic Salisbury. Bruxellesul a dispus sancţionarea directorului Serviciului rus de informaţii militare, Igor Kostiukov, a adjunctului acestuia, Vladimir Alekseiev, şi a doi presupuşi agenţi, și anume Aleksandr Petrov şi Ruslan Boşirov.

Marea Britanie, Statele Unite şi Uniunea Europeană atribuie Rusiei atacul chimic care i-a vizat pe 4 martie 2018 pe fostul agent secret rus Serghei Skripal şi pe fiica acestuia în orăşelul britanic Salisbury. Drept consecință, zeci de ţări au expulzat aproximativ 150 de diplomaţi ruşi în contextul acestei crize, iar Administraţia Putin a expulzat acelaşi număr de diplomaţi din ţările respective.

Rusia a negat că ar fi implicată în acest incident şi a cerut Marii Britanii să ofere dovezi că atacul chimic din orăşelul Salisbury nu a fost comis de serviciile secrete britanice, avertizând că, în caz contrar, va considera că este o agresiune la adresa unor cetăţeni ruşi, însă centrul de cercetare al armatei britanice a anunţat că nu poate demonstra că substanţa neurotoxică a fost fabricată în Rusia.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here