Se dă startul programului de instalare a panourilor fotovoltaice

0
1091
Sursa foto: pcrevue.sk

Statul va acorda o subvenție de 20.000 lei, pentru cei care își instalează un sistem fotovoltaic.

Administraţia Fondului de Mediu invită firmele de instalatori să se înscrie, în perioada 25 ianuarie-1 martie, în programul de instalarea a panourilor fotovoltaice, prin intermediul căruia, nu mai puțin de 30.000 de persoane pot primi o subvenţie de 20.000 de lei, pentru instalarea unui sistem fotovoltaic.

„Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se va realiza prin intermediul instalatorilor, după încheierea etapei de validare a instalatorilor și publicarea listei acestora pe site-ul instituției – www.afm.ro”, se arată în comunicatul Administrației Fondului pentru Mediu.

Criteriile de eligibilitate pentru validarea instalatorului, conţinutul dosarului de validare și alte informații privind depunerea dosarului de validare se regăsesc în Ghidul de finanțare aprobat prin Ordinul nr. 1287/2018, disponibil pe site-ul www.afm.ro, la secțiunea Programe de finanțare – Sisteme fotovoltaice.

Programul guvernamental, care a devenit lege la jumătatea lunii decembrie, presupune ca instalarea panourilor să se facă de către instalatori care să fie validaţi pentru acest program de Administraţia Fondului de Mediu (AFM), instituția prin care se derulează programul. După ce aceste firme de instalatori sunt validate în program, oamenii merg la ele şi depun dosarele, care ulterior trebuie să ajungă la AFM la validare. Odată validate, firmele montează instalaţiile pe banii lor, după care încasează banii, cei 20.000 de lei maximum, de la AFM.

Persoanele interesate să acceseze acest program guvernamental, trebuie să știe că pot efectua aceste lucrări, doar prin intermediul unor instalatori specializați.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here