Doliu în lumea Motorsportului. Legendarul Charly Lamm a murit la doar 63 de ani

0
489
Sursa foto: bimmertoday.de

Legenda BMW Motorsport, Charly Lamm s-a stins din viață, la vârsta de doar 63 de ani.

Șeful echipei Schnitzer Motorsport din ultimii zeci de ani, Charly Lamm, a murit pe 24 ianuarie după o suferință foarte scurtă, dar aparent foarte gravă, lăsând în urmă nu numai familia sa, ci și o mare parte a comunității BMW Motorsport într-o stare profundă de doliu.

Nici o altă persoană nu a avut o contribuție atât de mare la succesul BMW în domeniul Motorsportului și al curselor pe distanțe lungi, așa cum făcuse de zeci de ani Charly Lamm.

Charly Lamm nu și-a luat rămas bun de lumea motorsportului, decât la finele anului 2018, la finalul cursei din Macao, unde desigur, a încheiat cu o victorie zdrobitoare. Atunci a anunțat că la conducerea echipei va veni Herbert Schnitzer Jr.

Sursa foto: press.bmwgroup.com

„Într-un mod cu totul neașteptat, am primit veștile de la familia Lamm că Charly a murit. Sincerele noastre condoleanțe se îndreaptă către familia Lamm, dar și către familia Schnitzer. Este incredibil de greu să accepți că Charly nu mai este printre noi. El a avut un impact semnificativ asupra curselor BMW din ultimii zeci de ani, a sărbătorit succese mari alături de echipa sa și a uimit fanii din întreaga lume cu pasiunea sa unică pentru curse. Pierzându-l atât de brusc, este un șoc și o tragedie, în special pentru că Charly era pe punctul de a începe un nou capitol al vieții sale. Plângem pierderea unei persoane care a fost pe cât de prețuită, cât și de iubită la nivel internațional, și care va fi întotdeauna în strânsă legătură cu BMW Motorsport. Îți mulțumim pentru tot, Charly. Ne vei lipsi pentru totdeauna”, a declarat directorul BMW Motorsport, Jens Marquardt.

Sursa foto: motorsport.com

Karl „Charly” Lamm s-a alăturat echipei în anii ’70 în calitate de manager de echipă și a jucat un rol important în succesul echipei din ultimii 40 de ani.

Echipa a concurat în principal cu autoturismele BMW în campionatele de turisme, câștigând titlul de Campioană Europeană de Turisme în anii 1983, 1986 și 1988, Campioană Mondială de Turisme în 1987, dar și titlurile de campionară DTM în 1982 și 2012.

Potrivit directorului BMW Motorsport, Jens Marquardt, toate echipajele BMW vor concura atât în cadrul cursei de 24 de ore de la Daytona, SUA, cât și la campionatul ABB FIA Formula E din Santiago, CHL, în memoria lui Charly Lamm.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here