Senatorul USR, Adrian Wiener este de acord cu exterminarea persoanelor care se împotrivesc vaccinării

0
1905
Sursa foto: Facebook - Adrian Wiener

Senatorul arădean USR, Adrian Wiener, de profesie medic, este de acord cu exterminarea persoanelor care se împotrivesc vaccinării.

Senatorul USR Arad Adrian Wiener, cel care este de profesie medic, în cadrul Spitalului Clinic de Urgență Arad, este de acord cu exterminarea oamenilor care se împotrivesc vaccinării. În acest sens, parlamentarul a postat pe pagina sa Facebook un text în care susţine vaccinarea, prezentând anumite argumente în acest sens.

„Vaccinarea este expresia medicală a altruismului. Ne vaccinăm atât pentru a ne proteja pe noi cât și pentru a-i proteja pe cei cu care intrăm în contact; pentru a nu deveni o verigă într-un lanț epidemiologic care poate duce în final la moartea unui om. Gripa a făcut 29 de victime doar în luna ianuarie! În săptămâna 7 – 13 ianuarie 2019 s-au înregistrat la nivel național peste 1.150 cazuri de gripă clinică comparativ cu 80 cazuri înregistrate în aceeași săptămână din 2018, de 14 ori mai multe. USR solicită imperativ ministrului Sorina Pintea să declare epidemie de gripă, măcar în orașele sau județele cu cele mai multe cazuri confirmate, precum București, Constanța și Argeș, Arad, Olt. (…) Chiar dacă vaccinul anti-gripal nu este obligatoriu, mecanismele prezente în lege ne pot pregăti, ba chiar pot preveni o nouă criză (…) Vă îndemnăm să vă vaccinați singuri, cumpărați vaccinul de la farmacii și aveți singuri grijă de voi și familiile voastre (…).”, a scris senatorul Adrian Wiener pe pagina sa de Facebook.

La câteva zeci de minute distanţă, un domn pe numele său Doru Saur a lăsat un comentariu în care acesta cere exterminarea oamenilor periculoși pentru societate, făcând aluzie la cei care refuză vaccinarea.

Sursa foto: Facebook – Adrian Wiener

 

„Ar trebui legiferat un mod de exterminare ai acestor oameni cu adevărat periculoși pentru societate, mai degrabă decât declararea stării de epidemie”, a scris într-un ton extremist Doru Saur.

Din păcate, cetățeanului extremist trebui să îi fie expus art.368 alin.1 Cod penal, care prevede expres că „fapta de a îndemna publicul, verbal, în scris sau prin orice alte mijloace, să săvârşească infracţiuni se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, fără a se putea depăşi pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea la săvârşirea căreia s-a instigat”.

În mod normal, senatorul Wiener, cel putin prin prisma meseriei sale, dacă nu prin prisma simțulu civic, ar fi trebuit să atragă atenția cetățeanului extremist, asupra celor exprimate public. Însă, medicul arădean, ajuns senator USR a fost în asentiment cu viziunile lui Doru Saur, și a dat „like”/apreciat comentariului ce îndeamnă la practici naziste.

Comentariul a fost şters mai târziu de pe pagina parlamentarului arădean.

Sursa foto: ziardearad.ro

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here