Preţurile la electricitate şi gaze pentru consumatorii casnici, au fost îngheţate până în 2022

0
1150
Sursa foto: reporterul.ro

Ca urmare a măsurilor adoptate de către Guvernul României, prețurile la electricitate și gaze, au fost înghețate până în 2022.

Potrivit comunicatului de presă al ANRE, termenele aplicabile sunt pentru perioada 01.03.2019 – 28.07.2022 în ceea ce privește energia electrică şi 01.01.2019 – 28.02.2022 pentru prețurule gazelor naturale.

În ceea ce priveşte clienţii finali casnici de energie electrică şi gaze naturale care au uzat de dreptul de eligibilitate, ANRE precizează că a pus la dispoziţia acestora mai multe facilităţi ce sunt menite să îi protejeze împotriva unor posibile practici comerciale incorecte. Așadar, clienţii vor beneficia de câte un instrument de comparare a preţurilor sau ofertelor-tip, care sunt destinate tuturor celor interesaţi să aleagă sau să schimbe furnizorul de energie electrică şi/sau gaze naturale.

Astfel, clienții vor putea compara prețurile de furnizare, și vor avea posibilitatea de a alege serviciile din piața concurențială sau cea reglementată.

În ceea ce privește energia electrică, clientul casnic de energie electrică ce va dori să revină din piaţa concurenţială către serviciul universal, acesta se va adresa furnizorilor din zona sa de reţea, având asigurat preţul care a fost avizat de către ANRE.

În cazul gazelor naturale, clientul casnic are dreptul să revină la furnizarea reglementată şi se poate adresa furnizorului care are această obligaţie, în vederea încheierii unui contract aferent furnizării gazelor naturale în regim reglementat la preţul de furnizare aprobat de ANRE.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here