Procurorul-șef interimar al DNA, a cerut revocarea lui Ciprian Man și Cristian Ardelean de la DNA Oradea

0
1266
Sursa foto: stirileprotv.ro

Călin Nistor, procurorul şef interimar al DNA, a solicitat revocarea din funcţie a procurorilor Ciprian Man şi Cristian Marius Ardelean de la DNA Oradea.

Cererea de revocare a celor doi procurori din cadrul DNA Oradea, vine în urma înregistrării din spațiul public, în care aceștia împreună cu alți procurori DNA discută despre „liniștirea” unor judecătorii de la instanțele din Bihor.

Solicitarea procurorului-şef interimar al DNA urmează să fie discutate în şedinţa Secţiei pentru procurori, care va avea loc miercuri, 30 ianuarie. Pe ordinea de zi a şedinţei se află următoarele puncte:
1. Solicitarea procurorului şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de avizare a revocării domnului MAN CIPRIAN FLORENTIN, din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie.
2. Solicitarea procurorului şef adjunct al Direcţiei Naţionale Anticorupţie de avizare a revocării domnului ARDELEAN CRISTIAN MARIUS, din funcţia de procuror la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis un dosar penal ce are drept obiect conţinutul înregistrării din interiorul DNA Oradea, ca urmare a denunţului unui ONG. În acest dosar, procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem, sens în care mai mulţi procurori din cadrul DNA Oradea au fost audiaţi.

Dosarul a fost deschis după dezvăluirile aduse public de către avocatul Răzvan Doseanu, prin publicarea unei înregistrări audio a unei şedinţe a DNA Oradea din ianuarie 2018. În respectiva înregistrare, procurorii DNA Structura Teritorială Oradea vorbesc de urmărirea penală a unor judecători „ca să intre frica-n ei”.

Avocatul a susţinut că a primit înregistrarea anonim şi a dat numele procurorilor care au participat la respectiva ședință, numindu-i pe procurorii Man Ciprian, Muntean Adrian, Ardelean Ciprian, Pantea Cosmin şi Rus Lucian, toți de la DNA Oradea.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here