Vodafone renunță la echipamentele telecom 5G de la Huawei în România

0
825
Sursa foto: gizmochina.com

Problemele companiei Huawei continuă să devină tot mai mari, după ce gigantul Vodafone a anunțat că vor renunța la echipamentele 5G ale producătorului din China.

Din nefericire pentru Huawei, Vodafone este doar unul dintre operatorii europeni care se reorientează către alte companii, după ce mai multe agenţii stat ale mai multor ţări şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu posibilitatea de spionaj din partea guvernului chinez prin intermediul dispozitivelor telecom ale Huawei..

Nick Read, CEO-ul Vodafone, a declarat că implementarea tehnologiei Huawei a fost oprită pentru moment, în timp ce sunt luate măsurile necesare pentru a finaliza procesul de modernizare a reţelei de telecomunicaţii.

„Am decis să sistăm instalarea de echipamente Huawei în infrastructura noastră de bază, însă lucrăm cu diverse agenţii, guverne şi cu Huawei pentru a finaliza situaţia, ceva ce cu siguranţă Huawei îşi doreşte şi lucrează din greu la asta”, a declarat Nick Read.

Decizia de a refuza instalarea de echipamente Huawei are efect doar în Europa în acest moment, Vodafone neoferind informații cu privire la alte regiuni precum India, Turcia sau ţările din Africa.

Cu toate acestea, decizia de a refuza implementarea serviciilor 5G ale celor de la Huawei, vor avea drept efect întârzierea planurilor de dezvoltare, dar și creșterea prețurilor pentru serviciile 5G.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here