Apple va ieftini iPhone-urile, ca urmare a vânzărilor slabe din 2018

0
767
Sursa foto: cnbc.com

Vești bune pentru fanii de smartphone-uri furnizate de Apple. iPhone va avea prețuri mai mici, ca urmare a vânzărilor slabe din 2018.

Potrivit analiștilor, vânzările de iPhone au scăzut foarte mult în ultimele luni, modelele iPhone XS şi XR fiind mai puţin populare decât variantele precedente pe care Apple le-a lansat. În acest sens, Apple a încercat la finele lui 2018 să reducă preţul câtorva modele şi să pună în piață oferte mai bune în preajma sărbătorilor, însă strategia nu a fost eficientă.

Drept urmare, șeful Apple, Tim Cook a confirmat că preţurile iPhone-urilor vor scădea în viitorul apropiat.

iPhone X, XS şi XS Max sunt cele mai scumpe smartphone-uri pe care Apple le-a lansat vreodată, preţurile lor depăşind 1.000 de euro, iar potrivit lui Cook, cea mai mare creștere a prețurilor a fost înregistrată în Europa. Mai mult, șeful Apple a mai declarat că această creștere se datorează și monedelor instabile din anumite ţări, care s-au devalorizat în raport cu dolarul sau cu euro, monede care sunt folosite pentru a stabili preţurile la nivel internaţional.

„Când ne uităm la monedele străine, în special în pieţele care au fost slăbite în ultimul an, observăm că preţurile iPhone-urilor au crescut” spune Cook. „Astfel, ajunşi în luna ianuarie, am evaluat condiţiile macroeconomice în acele pieţe şi am decis să adaptăm preţurile locale la nivelul la care erau cu un an în urmă, în speranţa că vânzările vor fi ajutate în acele zone”, a declarat Tim Cook.

Apple nu a confirmat încă o listă de ţări în care preţurile vor fi adaptate, însă este foarte posibil ca prioritare să fie ţările din Asia, unde Apple a înregistrat cele mai mari scăderi în vânzări în 2018.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here