Partidul vă vrea la fel!

0
1685
Sursa foto: tropki.com
Iliberalul Bolojan – bani pentru firmele prietene?

Faptul că primarul Oradiei și președintele PNL Bihor, Ilie Bolojan, nu are și nu a avut niciodată nimic în comun cu liberalismul, ar trebui să fie cunoscut de toată lumea.
Totuși, una dintre ultimele găselnițe ale dictatorului de la primăria Oradea duce acest oraș din Vestul țării tot mai aproape de Coreea de Nord și nu exagerăm deloc!
Bolojan a decis cu de la sine putere – forțând, cu voturile PNL o hotărâre de consiliu local nelegală, că aproape 100 de clădiri centrale trebuie supraetajate pentru a avea, toate, aceeași înălțime. Proprietarii care nu se conformează, din banii proprii, deciziei lui Bolojan, vor fi supraimpozitați.
Desigur, domnul Bolojan ne poate obliga pe toți să avem sau nu mustața ori sprâncenele într-un anumit fel, ca să arătăm toți în Oradea precum domnia sa, dar decizia privind supraetajare e mult mai gravă pentru că e vorba de bani, foarte mulți bani, care se vor duce la anumiți consultanți, anumiți proiectanți și la anumiți constructori!…
Mai mult, într-un oraș țiut de administrația PNL în topul orașelor cu cele mai mici salarii din țară, cine ar trebui să ocupe acele noi spații? Tot anumiți cunoscuți sau anumiți prieteni? Avem exemple în Piața Unirii și nu prea ne convin aceste cumetrii (i)liberale.
Trecând peste nepotismele uzuale, de cine vor fi ocupate aceste noi spații, având în vedere multitudinea spațiilor deja goale din zona centrală? Cum vor putea susține investițiile, acei proprietari care găsesc resursele necesare supraînălțării, atâta timp cât Municipiul Oradea nu are o strategie clara prin care să crească puterea de cumpărare a cetățenilor?
Evoluția, în creșterea salariului mediu din Oradea, este direct proporțională cu măririle constante ale salariului minim pe economie, culmea, criticate de administrația Bolojan/PNL pe motiv că aceste creșteri sunt promovate de opozanții din Guvernul PSD-ALDE. Sunt întrebări la care nu răspunde nimeni din Primăria Oradea, cu atât mai puțin primarul Bolojan.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here