O Alfa Romeo găsită într-un subsol după 35 de ani a fost vândută la licitație cu peste jumătate de milion de euro

0
1257
Sursa foto: Facebook - Alfa Romeo Giulia & 105-series

Un mecanic italian și-a parcat bijuteria pe patru roți în garaj în 1984 și a văzut din nou lumina zilei, 35 de ani mai târziu.

Pentru un pasionat de autoturisme clasice, să găsească un vehicul rar într-o stare cât mai bună de conservare, se poate numi fără probleme că ar fi Sfântul Graal. Acestea de regulă sunt numite în mediile pasionaților, drept „barn find”.

Pentru publicul larg, autoturisme de tip „barn find”, este un vehicul care a fost parcat/depozitat într-un anumit loc și care este scos din nou la lumina zilei după zeci de ani. Motivul pentru care ajung să fie depozitate și uitate sunt diverse, pornind de la vârsta înaintată a proprietarilor, lipsa de oportunitate de a repara autoturismul, decesul propritarului și lista poate continua.

Iată că 2019 debutează cu un asemenea barn find chiar în Italia, unde un mecanic din orașul Turin și-a parcat bijuteria pe patru roți, în garajul subteran în 1984. Mașina în cauză este o Alfa Romeo Giulietta SZ fabricată în 1962, care din nefericire, datorită unei defecțiuni a liftului, a rămas blocată în subteran timp de 35 de ani, până la decesul proprietarului.

Datorită faptului că nu a lăsat niciun testament, mașina a fost readusă din nou la lumina zilei și a fost scoasă la licitație de către guvernul italian. Bijuteria italiană a ajuns la noul său proprietar, contra sumei de 567.000 de euro.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here