Facebook Messenger, WhatsApp şi Instagram vor fi unite într-un singur serviciu

0
1235
Sursa foto: says.com

Facebook Messenger, WhatsApp şi mesageria privată din Instagram urmează să fie unificate sub un singur acoperiș de mesagerie Facebook.

Potrivit celor de la New York Times, informația a fost dată publicității chiar de către angajaţi ai Facebook, care au dezvăluit sub anonimat că Mark Zuckerberg a cerut reconfigurarea tuturor serviciilor de mesagerie pe care compania le deţine pentru a putea comunica între ele, permiţând utilizatorilor să comunice indiferent dacă au conturi sau nu pe celelalte servicii.

Conform informațiilor furnizate, toate cele trei servicii de mesagerie vor fi construite pe o nouă tehnologie de mesagerie, care va permite fiecărei aplicaţii în parte să trimită mesaje către celelalte două, utilizatorii putând rămâne în aplicaţia lor preferată în timp ce trimit mesaje, fotografii sau clipuri video către cunoscuţi. Fondatorul Facebook este de părere că  această mişcare va permite astfel simplificarea modului de utilizare al aplicaţiilor de mesagerie.

Fiind un proces tehnic laborios, dezvoltarea platformei de comunicare unificată va fi gata abia la sfârşitul anului 2019 sau începutul anului 2020, în timp ce funcţionalitatea va trebui adaptată pentru fiecare în parte, iar toate cele trei servicii vor beneficia de criptare.

Ca urmare a acestor dezvăluiri, mai mulți angajaţi ai WhatsApp au părăsit compania, nefiind mulțumiți de răspunsurile vagi şi ocolitoare pe care Zuckerberg le-a oferit în cadrul unei întâlniri din luna decembrie.

În prezent, dintre toate serviciile de mesagerie de la Facebook, doar WhatsApp oferă criptare pe mesaje implicit şi stochează cele mai puţine date despre utilizatori.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here