Parlamentul francez a adoptat o lege pentru a stopa protestele violente

0
1168
Sursa foto: stirimondene.fanatik.ro

Parlamentul francez a adoptat un proiect de lege care vizează reducerea protestelor violente.

Proiectul de lege vine ca un răspuns la cele trei luni de demonstraţii antiguvernamentale ale mişcării „vestele galbene”.

În ciuda criticilor, conform cărora legea ar putea stopa libertăţile civile, ea a trecut de camera inferioară a Parlamentului cu 387 de voturi pentru şi 92 împotrivă, datorită majorităţii confortabile a partidului de centru LREM al preşedintelui Emmanuel Macron. Acum va fi discutată în camera superioară, dar adunarea are ultimul cuvânt.

Legea „anti-huligan” interzice protestatarilor să-şi ascundă feţele, dă poliţiei puteri mai mari pentru a extrage potenţialii provocatori din demonstraţii şi acordă autorităţilor locale dreptul de a interzice anumiţi protestatari.

Mişcarea „vestele galbene” a izbucnit în noiembrie ca un protest împotriva impozitelor pe combustibil, dar s-a transformat într-o revoltă la scară largă împotriva inegalităţii sociale şi a preşedintelui Macron, iar numele mișcării provine de la vestele fosforescente pe care automobiliştii din Franţa le ţin în maşinile lor.

Manifestanţii alergau pe străzile din Paris la începutul protestelor, incendiind maşini, distrugând buticuri de lux şi vandalizând Arcul de Triumf. Acestea au fost printre cele mai grave violenţe pe care capitala le-a experimentat ​​de la o revoltă studenţească din 1968.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here