Măsura adoptată de premierul ungar pentru creșterea natalității

0
1101
Sursa foto: theatlantic.com

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat că femeile care au patru sau mai mulţi copii, nu vor mai plăti taxe pe venit.

Proiectul premierului vine ca parte a unei strategii a Guvernului de a creşte rata natalităţii, sens în care Viktor Orban a afirmat că familiile care au mai mulţi copii reprezintă o variantă preferabilă faţă de familiile de imigranţi.

„În toată Europa sunt din ce în ce mai puţin copii, iar răspunsul din partea occidentului este migraţia. În loc de numere, vrem copii unguri. Pentru noi, imigraţia înseamnă că ne predăm”, a declarat șeful guvernului de la Budapesta.

Potrivit informațiilor făcute publice, alte măsuri adoptate vor fi extinderea unui program de credit pentru familiile cu cel puţin doi copii, pentru a-i ajuta în cumpărarea unei case, dar și alte măsuri precum subvenţii pentru achiziţionarea unui automobil, alături de măsura anulării impozitului pe venit pentru femeile care cresc cel puţin patru copii.

Totodată, femeile sub 40 de ani, care se căsătoresc pentru prima oară, vor putea beneficia și ele de un împrumut de 10 milioane de forinţi, însă dacă vor avea un al doilea copil o treime din datorie va fi anulată. În cazul în care, familia va decide să aibe un al treilea copil, creditul va fi considerat rambursat.

Orban a declarat în mod oficial că principalul scop politic din mandatul acesta, este situaţia demografică.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here