Au fost semnate documentele oficiale pentru Parcul Științific și Tehnologic Bihor

0
1268
Sursa foto: Agenția News Bihor

Marți dimineața, la sediul Consiliului Județean Bihor au fost semnate, în prezența unui notarului public, documentele oficiale pentru Parcul Științific și Tehnologic Bihor.

Marți dimineața, la sediul deliberativului județean, s-au semnat în prezența notarului public, contractul de asociere în participațiune între U.A.T. Județul Bihor – Consiliul Județean Bihor, Universitatea din Oradea și Societatea Parcuri Industriale Bihor S.A., respectiv acordul de parteneriat între cele trei părți și Societatea Parc Științific și Tehnologic Bihor S.R.L.

Semnatarii documentelor sunt președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor, rectorul Universității din Oradea, Constatin Bungău, Marius Mudura, directorul Societății Parcuri Industriale Bihor și Cosmin Szigeti, directorul Societății Parc Științific și Tehnologic Bihor.

Sursa foto: Facebook – Consiliul Judetean Bihor

Parcul Științific și Tehnologic Bihor urmează să fie amplasat pe un teren care aparține Consiliului Județean Bihor, situat pe strada Ceyrat, nr.4, în spatele Facultății de Științe Socio – Umane, și va beneficia de peste 40 de laboratoare care se vor înființa în scopul ultilizării rezultatelor activităților de cercetare și aplicării tehnologiilor avansate în economie și în scopul creșterii participării instituțiilor de învățământ superior acreditate și a unităților de cercetare – dezvoltare în procesul de dezvoltare economico – socială prin știință și tehnologie.

Sursa foto: Facebook – Consiliul Judetean Bihor

Cu toate că depunerea documentelor pentru finanțare a fost întârziată de faptul că membrii PNL au blocat proiectul nemotivat timp de două luni, Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor a dat asigurări că proiectul în valoare de aproximativ 7 milioane euro va fi depus în cel mai scurt timp.

„Noi intenționăm să depunem cât mai repede ca să fim primii. Deocamdată nu a depus nimeni”, a precizat acesta.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here