Șoferii fără RCA vor putea fi depistați cu ajutorul camerelor de rovinietă

0
1554
Sursa foto: auto-bild.ro

Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a propus ca șoferii care nu au asigurare RCA să fie identificați în trafic cu ajutorul camerelor de verificare pentru rovinietă.

Nu este o noutate pentru nimeni, că șoferii care nu au rovinietă sunt identificați ușor de către camerele de supraveghere montate în trafic, însă șoferii fara RCA pot circula în prezent mult și bine, dacă aceștia nu sunt verificați de un echipaj de la Poliția Rutieră.

Conform unor statistici recente, în prezent în România, nu mai puțin de 22% dintre conducătorii auto nu au o asigurarea RCA valabilă și circulă pe drumurile publice fără acest act obligatoriu. Autoritățile încearca astfel să oprească acest fenomen, venind cu propunerea de a verifica autoturismele din trafic cu ajutorul camerelor video folosite și în cazul verificării rovinietei.

ASF a inițiat discuțiile cu reprezentanții Companiei de Drumuri, în contextul în care acest lucru este posibil din punct de vedere tehnic. Astfel oficialii din cele două instituții încearcă să coreleze bazele de date, astfel încât autoturismele să poată fi verificate de camerele video, atât pentru rovinieta, cât și pentru RCA.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here