Reprezentanții Primăriei Oradea au împărțit buletine de vot, gata completate, în cadrul bugetării participative

0
1703
Sursa foto: ticinotoday.ch

Reprezentanții administrației locale au împărțit buletine de vot, gata completate, în cadrul primei ședințe de prezentare și vot public din bugetarea participativă pe acest an.

În cadrul primei ședințe de prezentare și vot public din cadrul bugetării participative din 2019, a fost găzduită în sala festivă a Liceului Teoretic Onisifor Ghibu, ședință însă care nu a fost lipsită de scandal.

Motivul a fost dat de faptul că reprezentanții primăriei au distribuit la intrarea în sală, buletine de vot cu unul dintre proiecte deja bifat, și anume „Educare prin dotarea sălilor de clasă din Oradea cu pubele pentru precolectarea a trei fracții de deșeuri”, din categoria Amenajare spații publice.

Ochiul vigilent care a observat neregula, a fost reprezentantul asociației Pro Bikers, Sebastian Miklo.

„Încă de la intrarea din holul liceului, era cineva care împărțea buletine de vot. Am luat un buletin, m-am uitat în mare pe el și nu mi-am dat seama că ar fi vreo problemă. Un domn din spatele meu a observat că nu sunt ok buletinele de vot din moment ce sunt deja marcate”, a declarat presei, Sebastian Miklo.

Președintele asociației Pro Bikers, a spus că asociația sa are în bugetarea participativă, în concurs, un proiect pentru finanțarea sistemului de bike-sharing.

„Am atras atenția ca sunt marcate și au adus alte buletine de vot. Cele din sală, din cutie, erau curate.Cel puțin 100 sau 200 care erau deja marcate au fost distribuite până a ajunge cei de la Primărie. Am atras atenția dar nu și-a asumat nimeni, nimic. Cel care le distribuia, probabil portarul, a spus doar că el le-a primit să le împartă, nu știe nimic altceva. E absurd. Dacă s-au introdus în urnă 50 sau 100 de voturi cu acest proiect marcat, asta poate face diferența. Un alt proiect muncit și promovat cinstit poate pierde finanțarea din cauza aceluia care a ales să facă asta”, a mai declarat Sebastian Miklo.

Reprezentantul Pro Bikers, a mai precizat că este exclusă o situație accidentală în care un buletin abandonat, completat parțial, să fie ajuns, din greșeală, în mână celor prezenți.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here