Sprijin din partea Guvernului României pentru stațiunile balneare din Bihor

0
980
Sursa foto: zepelintour.ro

Stațiunile balneare din județul Bihor, vor beneficia de sprijin din partea Guvernului României, pentru modernizare și dezvoltare.

Băile Felix și Băile 1 Mai, vor putea beneficia de schema de minimis pentru modernizare şi dezvoltare, aprobată de Guvernul României, care prevede acordarea de până la 200.000 de euro pentru fiecare investiţie în parte.

Schema de minimis va fi implementată din acest an și se va derula până la 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire, iar bugetul alocat este de 130 milioane de euro per an.

„Construcţia, extinderea, reabilitarea de capacităţi turistice de alimentaţie publică şi cazare, capacităţilor de tratament balnear pe care le deţin, să spunem, mai multe societăţi comerciale, achiziţia de mobilier şi aparatură medicală specifică tratamentelor balneare, achiziţia de mijloace de transport persoane utilizabile exclusiv în scopuri turistice, cheltuieli privind pregătirea profesională a persoanelor cu calificări în domeniul HORECA, a persoanelor cu pregătire medical-sanitară, precum şi cheltuieli pentru locurile de muncă nou create pentru personalul cu pregătire medical-sanitară”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu.

Măsura adoptată de către Guvern, are rolul de a contribui la dezvoltarea sectorului turistic balnear, precum şi la valorificarea potenţialului în domeniu şi la identificarea mijloacelor de promovare a factorilor naturali de cură utilizaţi în staţiunile de profil.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here