Președintele SUA, Donald Trump, a declarat că va amâna impunerea de taxe suplimentare asupra importurilor din China

0
839
Sursa foto: psnews.ro

Preşedintele american Donald Trump a decis amânarea creşterii taxelor aplicate importurilor din China.

Decizia de impunere de taxe suplimentare produselor importate din China, era programată pentru finalul săptămânii, datorită progresului făcut în cadrul negocierilor comerciale dintre cele două ţări.

„Voi amâna creşterea taxelor, programată pentru data de 1 martie. Având în vedere progresul făcut de ambele părţi, vom planifica şi un summit între mine şi preşedintele chinez Xi Jinping, la Mar-a-Lago, pentru a concluziona acordul. Un weekend foarte bun pentru SUA și China!”, a declarat Donald Trump.

Administraţia de la Washington plănuise să crească taxele vamale aplicate importurilor din China de la 10% la 25%, începând cu data de 1 martie, dacă cele două ţări nu ar fi ajuns la un acord.

Preşedintele american a transmis că au fost făcute progrese importante în cadrul negocierilor, în domenii precum protejarea proprietăţii intelectuale, transferuri de tehnologie, agricultură şi servicii.

Finalizarea acordului dintre SUA și China ar urma să aibe loc, în statul american Florida, potrivit surselor guvernamentale ale SUA.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here