Contractele pentru Drumul Apusenilor s-au semnat la Consiliul Județean Bihor

0
1172
Sursa foto: Facebook - Consiliul Județean Bihor

Drumul Apusenilor prinde tot mai mult contur, contractele fiind semnate luni, la sediul Consiliului Județean Bihor.

Ambele contracte vor fi executate de către asocierea de firme formată din Drumuri Orășenești SA, MBS Group SRL, Aquacons SRL și D’Agostino Angelo Antonio Costrutioni Generali SRL. Valoarea contractului pentru primul tronson de drum este de 84.025.166,05 lei+TVA, iar proiectarea și execuția tronsonului II va costa nu mai puțin de 21.689.547,57 lei+TVA.

„Astăzi, am făcut un pas important pentru dezvoltarea durabilă a județului Bihor. Este un traseu montan prin care dorim să dezvoltăm economic și turistic această zonă, asigurând o accesibilitate crescută Munților Apuseni printr-o infrastructură rutieră de calitate, la standarde europene. Această asociere de firme este formată din companii de construcții serioase, ceea ce mă face să fiu încrezător în capacitatea dânșilor de a respecta termenele de execuție pe care și le-au asumat. Sper ca până cel târziu în toamna anului 2023, drumul să fie gata, iar bihorenii și turiștii să poată circula pe acest traseu spectaculos”, a declarat Ioan Mang, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Sursa foto: Facebook – Consiliul Județean Bihor

Finanțarea celor două obiective va fi asigurată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Apelul de proiecte POR/103/6/1/Creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea rețelei TEN-T prin modernizarea drumurilor județene.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here