Liderul grupului PSD din Consiliul Local: Ilie Bolojan a uitat de promisiunile făcute orădenilor

0
1196

În cadrul unei conferințe de presă de la sediul PSD Bihor, consilierul local Liviu Sabău Popa a criticat municipalitatea orădeană pentru facturile pe care cetățenii trebuie să le achite la întreținere, în ciuda investițiilor masive făcute în sistemul de termoficare.

Liviu Sabău Popa, liderul grupului PSD în Consiliul Local a ținut să demonstreze, în cadrul întâlnirii cu presa, că primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, uită de promisiunile făcute orădenilor.

„În anul 2017 aflam că societatea va încasa, până la sfârșitul anului (nr. 2017) 19 milioane euro numai din vânzarea energiei electrice pe care o produce în cogenare, alături de cea termică. În ciuda acestui fapt, conducerea municipalității exclude, totuși, ieftinirea gigacaloriei furnizate orădenilor sufocați de facturile de încălzire. Profitul va fi reinvestit în reabilitarea rețelelor. Vedem astăzi că profitul nu a fost reinvestit, modernizarea făcându-se din bani europeni. Ce s-a făcut cu acești bani?”, a declarat consilierul local social-democrat.

Mai mult, potrivit acestuia, „prețul PIP (nr. prețul de închidere al pieței)  pentru PZU (nr. piața pentru ziua următoare) aproape că s-a dublat în 2019, față de 2018. Logic ar fi să se respecte ce s-a promis și acești bani să compenseze costul pentru populație, în condițiile în care modernizarea rețelelor s-a făcut cu bani europeni”, a mai completat consilierul local.

Totodată, Liviu Sabău Popa, a ridicat problema profitului realizat de către Termoficare Oradea, în contextul în care, „serviciile publice care dețin o situație de monopol nu ar trebui să genereze profit, însă în 2017, directorul societății de Termoficare Oradea, Stănel Necula estima, pentru anul respectiv, un profit de 21 milioane lei și un venit de 66 milioane lei din bonusul de cogenare. Nu este corect față de orădean”. 

Social-democratul a ironizat și o altă declarație a lui Bolojan, în care edilul preciza că noua centrală pe gaz a Oradiei va fi alimentată direct din rețeaua Transgaz, ceea ce ar fi trebuit să însemne o reducere a costurilor cu 25%.

„Municipalitatea va face o economie de 5 milioane de euro pe an, iar cetățenii vor plăti mai puțin. Îi las pe orădeni să își răspundă singuri cu privire la adevărul din această afirmație”, a mai zis Sabău.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here