Alte trei bazine didactice de înot vor fi construite în județ de către Agenția de Dezvoltare Durabilă Bihor

0
613
Sursa foto: Facebook - Consiliul Județean Bihor

Cele trei bazine noi, vor fi construite în Ștei, Marghita și Valea lui Mihai, valoarea investiției depășind 15 milioane de lei.

Proiectul bazinelor de înot au debutat prin construcția primelor două, la Săcuieni și Nucet, unde Consiliul Județean și Agenția de Dezvoltare Durabilă au pus bazele primelor proiecte, urmat fiind de Ștei, Valea lui Mihai, Marghita, Beiuș și Salonta.

Potrivit directorului Agenției de Dezvoltare Durabilă Bihor, unul dintre cele mai ambițioase proiecte de investiții derulate la nivelul județului a intrat într-o nouă etapă.

„Am intrat în linie dreaptă cu alte trei investiții. Agenția Națională pentru Achiziții Publice a aprobat procedura pentru execuția bazinelor de înot în Ștei, Marghita și Valea lui Mihai. Termenul limită de depunere a ofertelor este 19 martie, ora 15. Bazinele de înot din Săcueni și Nucet sunt deja în faza de execuție”, a precizat Vitályos Barna, directorul ADD Bihor.

Autoritățile locale din Marghita, Ștei și Valea lui Mihai vor asigura terenul pentru construcția bazinelor, parcărilor și a parcurilor din împrejurimi. Ca și în cazul investițiilor demarate în Săcueni și Nucet, executantul lucrărilor va avea la dispoziție 12 luni pentru finalizarea construcției.

„În ceea ce privește investițiile din Salonta și Beiuș, în data de 26 februarie a expirat termenul limită de depunere a ofertelor pentru realizarea proiectelor tehnice. Câștigătorii vor avea la dispoziție 2 luni pentru realizarea PT-urilor”, a precizat Vitályos Barna.

Bazinele semiolimpice vor avea dimensiuni standard: lățime 12,5 metri, lungime 25 metri și adâncimea 160 centimetri. La Săcuieni, Marghita, Valea lui Mihai, Ștei, Salonta și Beiuș se vor construi și bazine pentru copii, cu lungimea de 12,5 metri, lățime 6 metri, respectiv adâncime 90 de centimetri.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here