Atenție doamnelor! A fost găsit azbest în trei produse cosmetice

0
1016
Sursa foto: deweekend.ro

Administraţia americană pentru alimente şi medicamente a avertizat consumatorii să nu folosească trei produse cosmetice, comercializate de Claire’s Stores Inc.

Motivul este dat de faptul că trei dintre produsele comercializate au fost depistate că ar conține azbest, cunoscut drept un compus cancerigen. FDA a găsit că azbestul a fost găsit în talcul utilizat pentru producerea unor farduri de ochi şi a celor de contur, precum şi în pulberea compactă.

Compania americană Claire a contestat rezultatele testului, spunând că „prezintă erori semnificative (…) unele fibre din produse drept azbest. Nu există dovezi că vreun produs vândut de Claire este nesigur”, precizând însă că au eliminat din magazine cele trei produse, din produdență.

Agenţia americană se confruntă, în prezent, cu un alt caz celebru, în care a fost semnalat azbest, și anume pudra de talc de la Johnson & Johnson, chiar în ciuda faptului că, în ultimii ani, Johnson & Johnson a pierdut mai multe procese în SUA, în cadrul cărora s-a dovedit că produsele sale au provocat cancer.

FDA a anunţat ca va lucra cu Congresul pentru a actualiza cadrul de reglementare privind produsele cosmetice, care a rămas în aceeași forma de mai mult de 80 de ani, sens în care nu există prevederi legale care să oblige producătorii să testeze produsele.

Doar în august 2018, compania americană Claire’s avea aproape 2.500 de magazine în SUA și Europa.

Reamintim cititorilor, că azbestul este un ingredient care se găseşte de obicei, lângă talc, astfel că talcul trebuie bine purificat pentru a putea fi folosit.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here