Europarlamentarul Emilian Pavel despre viitorul drepturilor de proprietate intelectuală

0
1348
Sursa foto: Facebook - Emilian Pavel

Europarlamentarul PSD Emilian Pavel a fost invitat să vorbească în deschiderea unui eveniment organizat la București referitor la viitorul drepturilor de proprietate intelectuală.

„Eforturile Guvernului României au fost apreciate la cel mai înalt nivel de către invitații speciali: Francis Gurry – director general OMPI, Christian Archambeau – director executiv EUPO, Antonio Campinos – presedinte OEB”, a declarat eurodeputatul Emilian Pavel.

Eurodeputatul bihorean a transmis un mesaj de mulțumire, ministrului Economiei Niculae Bădălău și directorului general OSIM Ionuț Barbu pentru oportunitatea de a participa la acest eveniment.

„Pentru a evalua amploarea subiectului, să ne gândim doar la estimările Comisiei Europene conform cărora drepturile de proprietate intelectuală au generat în anii trecuți aproximativ 39% din totalul activității economice în Uniunea Europeană, ceea ce reprezintă aproximativ 4,7 trilioane de euro! ”, subliniază Emilian Pavel. În ceea ce privește activitatea Parlamentului European, ,,noi am susținut o armonizare treptată în acest domeniu și am avut un rol-cheie în proiectul tratatului Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale, denumit și „Tratatul Marrakech”, a precizat social-democratul Emilian Pavel.

Emilian Pavel a mai scris că în septembrie 2018 a „adoptat un raport care conține recomandări importante referitoare la toate problemele legate de proprietate intelectuală în UE”.

Emilian Pavel se apropie de finalul primului său mandat de eurodeputat în care activează ca membru cu drepturi depline al Comisiei pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale și al Comisiei speciale privind infracțiunile financiare, evaziunea fiscală și evitarea obligațiilor fiscale din Parlamentul European, dar și în alte comisii de specialitate.

Săptămâna trecută, tânărul eurodeputat bihorean a primit susținerea oficială a conducerii Tineretului Social-Democrat în vederea depunerii unei noi candidaturi pentru un loc în Parlamentul European.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here