Volvo va limita viteza tuturor vehiculelor de generaţie nouă

0
810

Compania suedeză recunoscută pentru atenția sporită la siguranță, a făcut un anunț privind o nouă funcție ce va fi introdusă autoturismelor de generație nouă.

Volvo este o companie care s-a recunoscut în piaţă pentru sistemele de siguranţă şi construcţia solidă a vehiculelor, iar mai nou, reprezentanții companiei suedeze au declarat că începând din 2020, niciun pasager aflat într-un Volvo nu va mai fi ucis sau rănit.

Mai exact, cei de la Volvo promit să limiteze din software performanţa pentru toate maşinile noi, prin a impune o limită strictă de 180 km/h pentru toate vehiculele sale. Este vorba exclusiv despre modelele din generaţia „2021”, care vor ajunge pe piaţă anul viitor, indiferent de variantă, model sau performanţă a motorului.

Motivul acestei decizii, vine ca urmare a faptului că reprezentanții Volvo consideră că viteza excesivă este cauza principală a multor accidente rutiere, iar impunerea unui prag superior ar trebui să ajute la minimizarea victimelor.

„Volvo este lider în materie de siguranţă: mereu am fost şi mereu vom fi. Datorită cercetărilor noastre, suntem conştienţi de zonele ce ridică probleme atunci când vine vorba de a pune capăt rănirilor grave şi accidentelor mortale în maşinile noastre. Poate limitarea vitezei maxime nu va rezolva toate problemele, dar merită implementată pentru a putea salva chiar şi o singură viaţă”, a declarat Håkan Samuelsson, CEO și președinte Volvo Cars.

Volvo recunoaşte de asemenea, că alte cauze pentru decesele în accidente rutiere sunt conducerea sub influenţa alcoolului sau drogurilor şi neatenţia cauzată în special de telefoane mobile, motiv pentru care compania suedeză, va ţine un eveniment dedicat siguranţei în trafic în Gothenburg, Suedia, pentru a oferi soluţii şi pentru aceste probleme.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here