Laura Codruța Kovesi a fost pusă sub acuzare într-un nou dosar, al procurorilor Onea şi Negulescu

0
710
Sursa foto: wall-street.ro

Fosta șefă DNA, Laura Kovesi a fost pusă oficial sub acuzare pentru represiune nedreaptă în dosarul ce vizează procurorii de la DNA Ploieşti.

Laura Codruţa Kovesi a fost pusă sub acuzare în cel de al doilea dosar, care vizează activitatea procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, din cadrul DNA Ploieşti, dosar în care Onea şi Negulescu sunt sub control judiciar.

Mircea Negulescu este cercetat pentru participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului şi complicitate la represiunea nedreaptă, iar Lucian Onea, pentru participaţie improprie sub forma complicităţii la favorizarea făptuitorului, represiunea nedreaptă şi cercetare abuzivă.

Mai mult, cei doi procurori sunt acuzaţi că au constrâns anumiţi martori să facă sesizări şi tabele false cu alegători din Republica Moldova, documente din care să rezulte că alegătorii ar fi primit bani drept „mită electorală”. De asemenea, cei doi mai sunt cercetați alături de alţi procurori din cadrul DNA Ploieşti, şi de constituire de grup infracţional organizat.

În acest dosar, a fost pusă sub acuzare și fosta șefă a Direcție Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, fiind acuzată de represiune nedreaptă și constituire de grup infracţional organizat.

La ieșirea din Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție, fosta șefă a DNA a declarat că „din perspectivă managerială tot ce puteam să fac cu instrumentele pe care le-am avut la dispoziţie am făcut. Am revocat procurori. Am dispus controale prin intermediul adjuncţilor mei. Şi din interiorul şi din afara instituţiei nu mi-au semnalat că sunt probleme”.

Totodată, Laura Codruţa Kovesi a subliniat că nu este vinovată pentru nicio faptă de care este acuzată.

Rămâne de văzut dacă va fi la fel de nevinovată și în dosarul procurorilor de la DNA Oradea.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here