Au fost restricționate zborurile în Uniunea Europeană pentru avioanele Boeing 737 Max 8

0
715
Sursa foto: jogja.tribunnews.com

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei a decis suspendarea zborurilor avioanelor Boeing 737-8 Max şi 737-9 Max în spaţiul Uniunii Europene.

Un avion de tip Boeing 737 Max 8 s-a prăbuşit duminică în Etiopia, iar toate cele 157 de persoane aflate la bord au murit, acesta fiind cel de al doilea avion de acest tip care se prăbuşeşte în ultimele cinci luni.

În interiorul Uniunii Europene, Marea Britanie, Franța, Germania, Italia și Olanda au decis interzicerea tranzitului avioanelor noi de tip Boeing 737 Max 8 și Max 9 prin spațiul lor aerian. Aceeași decizie a fost adoptată ulterior de către Turcia, China Etiopia, Singapore, Indonezia și Malaysia.

„În urma tragicului accident al unui avion Boeing 737 MAX 8 al companiei Ethiopian Airlines (cursa ET302), Agenţia UE pentru Siguranţa Aviaţiei ia toate măsurile pentru a garanta siguranţa pasagerilor. Ca măsură de precauţie, EASA a publicat astăzi o directivă pentru siguranţa aeronautică, în vigoare de la ora 19.00 UTC, prin care se suspendă toate operaţiunile de zbor cu toate aparatele de tip Boeing Model 737-8 MAX şi 737-9 MAX în Europa. În plus, EASA a publicat o directivă de siguranţă, în vigoare de la ora 19.00 UTC (21.00, ora României), prin care se suspendă toate zborurile comerciale efectuate de companii care au sedii în ţări terţe cu avioane de aceste tipuri, spre UE sau dinspre UE”, a transmis Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aviaţiei într-un comunicat de presă.

Drept răspuns, compania Boeing, alături de Administraţia Federală pentru Aviaţie din SUA au dat asigurări că acest model de avion este sigur.

Potrivit experţilor tehnici, este foarte probabil ca piloţii să fi întâmpinat dificultăţi în dezactivarea unui sistem automat care împiedică intrarea în picaj a avionului, iar ca măsură de prevenție, compania Boeing analizează posibilitatea actualizării dispozitivului software care coordonează acest sistem.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here