Cu toate că face cu 90% mai mult profit în România, Raiffeisen amenință

0
1060
Sursa foto: rador.ro

Raiffeisen Bank, care deţine 6% din activele sale bancare în România, a realizat un profit cu 90% mai mult de la clienții români.

Pe fondul adoptării de către Guvernul României a OUG 114, care impune o anumită taxă asupra activelor bancare în funcție de evoluția ROBOR, directorul Raiffeisen Bank a făcut amenințări în spațiul public, declarând că banca „va trebui să reevalueze România”.

„Banca nu a determinat încă impactul taxei asupra afacerii sale”, a declarat Johann Strobl, directorul Raiffeisen Bank.

În ciuda afirmațiilor sale, făcând o analiză la rece a situației, este greu de crezut că directorul Raiffeisen ar accepta vreo ieșire de pe piața din România, în contextul în care activele băncii în România însumează 8,97 de miliarde de euro, iar profitul net realizat de bancă în România pentru 2018 este de 881 milioane de lei, adică o creștere de aproape 90%, față de anul 2017.

Prezentă pe piața din România din anul 1994, Raiffeisen Bank are în prezent în portofoliu peste 2 milioane de clienți persoane fizice, peste 91.000 de IMM-uri și 5.700 de companii mari și medii și peste 5.000 de angajaţi în toate filialele din țară.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here