Consiliul Superior al Magistraturii a cerut Inspecţiei Judiciare să efectueze verificări la DNA Oradea

0
528
Sursa foto: digi24.ro

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, joi, să solicite Inspecţiei Judiciare să facă un control la DNA Oradea.

Cererea vine ca urmare a solicitării UNJR şi AMR de verificare a activităţii din ultimii 8 ani a structurii de parchet.

Decizia a fost luată cu 11 voturi pentru „înaintare la Inspecţia Judiciară”; două voturi pentru „efectuarea unui control” şi trei voturi „împotriva efectuării unui control”.

Filiala DNA de la Oradea a fost în centrul unui scandal monstru după ce avocatul orădean Răzvan Doseanu a publicat o înregistrare audio a unei şedinţe DNA Oradea din ianuarie 2018, în care se vorbeşte de urmărirea penală a unor judecători ca să intre „frica în ei”. Drept urmare, șeful interimar DNA, Călin Nistor, a solicitat Secţiei pentru procurori a CSM revocarea din funcţie pentru Ciprian Man şi Cristian Marius Ardelean, în urma înregistrării, cererea fiind avizată favorabil, la finele lunii ianuarie.

Tot în acest caz, Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a deschis un dosar penal, procurorii dispunând începerea urmăririi penale in rem.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here