Mare apărător al dreptății, liderul Oradea Civică își obligă angajații să participe la proteste

0
1987
Sursa foto: Facebook

Figură deja cunoscută mediului local pentru încălcările flagrante ale legii, Cosmin Bursașiu, protestează tocmai pentru protejarea legii și justețe, încălcând chiar el legea din România.

De aproape 2 ani, Oradea are un lider al protestelor, care se afișează în spațiul public, drept un mare apărător al justiției și al dreptății. Acest personaj nu este nimeni altul decât Cosmin Bursașiu, patronul firmei de anvelope Reifen Trade din Oradea.

Liderul celor de la Oradea Civică și #Rezist din Oradea, este o persoană care are o afinitate pentru deranjarea liniștii publice, pentru scandal și pentru a ingnora tocmai acel lucru pentru care el protestează. Cunoscut pentru apariția lui constantă cu chipiu de marinar, liderul protestelor din Oradea este cunoscut pentru modul în care își parchează bolidul de lux, fie în fața primăiei, fie în centrul Pieței Unirii, ambele fiind locuri cu staționarea interzisă.

Nu este străin nici faptul că, deși se portretizează drept un apărător al drepturilor și al justiției, el acționează dictatorial chiar în cadrul firmei pe care o patronează, și anume Reifen Trade. Mai exact, Cosmin Bursașiu își obligă angajații să participe la protestele organizate și susținute de acesta, în ciuda faptului că aceștia nu și-ar dori acest lucru, fiind amenințați de patron, chiar cu locul de muncă.

„Nu este prima dată când suntem îndemnați să participăm la activități care nu au nicio legătură cu munca noastră. În spate, sunt mereu materiale care se impart peste tot…iar de refuzat, știți și dvs cum e…”, ne-a declarat sub protecția anonimatului, unul din oamenii care au lucrat la „celebra” companie orădeană.

Tehnica folosită, deși una grotească și tiranică, mai ales pentru unul ce se portretizează un apărător al democrației, nu este deloc străină de alți lideri ai mișcărilor #Rezist, dat fiind că celebrul căpitan de la Oradea Civică este prieten foarte bun al lui Mălin Bot și al celebrului Marian Tivilic Moroșanu, zis și Marian Ceaușescu, cunoscut pentru actele de violență împotriva deputatului Nicolae Bacalbașa, asupra președintelui Curții Constituționale Valer Dorneanu, și cunoscutele sale incitări publice la ură și violență. Dar sunt fapte care nu ar trebui să ne mire, dat fiind că cel din urmă este un fost pușcăriaș, pe al cărui dosar din penitenciar era menționat negru pe alb că „reprezintă un pericol pentru societate”.

Cu un asemenea anturaj „de invidiat”, era și normal ca liderul mișcărilor de protest din Oradea să adopte măsuri similare, pe principiul „cine se aseamănă, se adună”. Iată că astfel, și vineri, când erau programate celebrele proteste pe 15 martie, pe durata a 15 minute, mișcare pornită de la un om de afaceri din Iași, patronul Reifen Trade plusează și își scoate angajații la marginea șoselei DN1 pentru a protesta pe durata întregului program.

Sursa foto: Facebook

De pe chipurile acestora, este mai mult decât limpede, cât de „înflăcărați” și „plini de entuziasm” sunt angajații „căpitanului” Oradea Civică, citindu-se mai degrabă jena.
Pe de-o parte, e și normal ca domnul Bursașiu să fie supărat pe Guvernul României, pentru că un tiran, nu dorește binele celor din subordine, iar prin majorările salariale adoptate, acesta a fost nevoit să mărească lefurile angajaților săi.

Sursa foto: Facebook – Cosmin Bursasiu

Însă în graba de a arăta cu degetul spre Guvernul României, printr-o lista a taxelor achitate de firma sa, șeful Oradea Civică a dat cu tunul exact în al său aliat, și anume administrația liberală a orașului, în contextul în care impozitul pe clădire, teren și autoturisme sunt taxe colectate de administrația locală.

Ceea ce este însă de domeniul comicului, este că, în ciuda faptului că se laudă cu un business de milioane de euro anual, liderul prostestelor stă cu hastag-ul într-un sediu primit la o sumă modică de la Primăria Oradea și dintr-o pură „coincidență”, exact lângă sediul PSD.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here