Cifre oficiale Eurostat: PIB-ul României l-a depășit pe cel al Portugaliei

0
482
Sursa foto: myjob.ro

Eurostat a atestat oficial că PIB-ul României l-a depășit pe cel al Portugaliei, dupa ce în urmă cu un an l-a depășit pe cel al Greciei!

Potrivit ultimelor cifre făcute publice de către Eurostat, România a întrecut Portugalia la mărimea economiei, după ce în 2017, a depășit PIB-ul grecilor.

În 2016, România era a 17-a țară din punctul de vedere al mărimii economiei, având un PIB de 170,4 miliarde euro, iar în prezent, datele oficiale Eurostat arată că în 2018 România a întrecut și Portugalia, având un PIB de 202 miliarde euro, în timp ce Portugalia are un PIB de 201,5 miliarde euro, iar Grecia de 184,7 miliarde euro.

În ultimii doi ani, măsurile din programul de guvernare al social-democraților au stimulat economia astfel încât România a produs mai mult cu 31,7 miliarde euro.

„Suntem mândri de performanța țării noastre și a românilor care au dat valoare măsurilor PSD de stimulare a investițiilor și au făcut posibil acest rezultat excepțional. Este dovada clară a creșterii bunăstării generale a țării și a românilor, dincolo de cifre și de sentimentul legitim de mândrie. Economia noastră este azi mai puternică și continuă să crească, ceea ce va aduce beneficii românilor și o influență mai mare pentru România, inclusiv asupra deciziilor UE”, a declarat președintele PSD Bihor, Ioan Mang.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here