Aproape o tonă de cocaină a fost depistată în România

0
514
Sursa foto: bluewin.ch

Aproape o tonă de cocaină a fost depistată în Deltă, într-o acțiune pusă la cale de DIICOT.

Felix Bănilă, şeful DIICOT, a anunţat că întreaga captură de aproape o tonă de cocaină urma să fie triplată, în contextul în care, drogurile aveau o puritate de 90%, fapt care permite combinarea cu diferite substanţe. Astfel, valoarea totală pe piaţă a drogurilor, putea ajunge fără nicio problemă la peste 300 milioane euro.

Cocaina capturată este de proviniență din America de Sud şi a fost adusă în România pe cale maritimă.

„La data de 22 martie 2019, în cursul zilei de vineri, procurorii DIICOT Tulcea au fost sesizaţi de structura teritorială de Combatere a Criminalităţii Teritoriale Tulcea cu privire la faptul că în seara zilei de miercuri, pe raza unei localitătăţi din judeţ, dintr-o dubiţă înmatriculată în România a fost pierdut, cu ocazia manipulării, un pachet ambalat conţinând un kilogram de cocaină. Analiza fizico-chimică a substanţei, realizată de către laboratorul de analiză a arătat că puritatea cocainei din acel pachet era de 90%”, a declarat Felix Bănilă, şeful DIICOT.

Potrivit șefului DIICOT, ancheta a dus la descoperirea faptului, că aproape o tonă de cocaină, ce era stocată în interiorul unei bărci de pe malul Mării Negre, în Sfântu Gheorghe este transportată în taină.

„În dimineaţa zilei de vineri, 22 martie, pe malul Mării Negre, în zona localităţii Sfântu Gheorghe din Tulcea a fost identificată o barcă răsturnată, iar pe mal şi în barcă se aflau mai multe pachete suspecte învelite în cauciuc, similare atât ca logo cât şi ca mod de ambalare şi conţinut cu pachetul depistat în seara zilei de 20 martie. Ambarcaţiunea înmatriculată în România prezenta un orificiu în zona chilei şi se afla în zona de plajă. (…) Răsturnarea ambarcaţiunii a fost un lucru accidental, iar depistarea cantităţii de cocaină prezentată în aceşti saci a fost rodul unei ample investigaţii”, a mai spus șefului DIICOT.

Totodată, şeful DIICOT a subliniat că întreaga captură de cocaină are o puritate de 90%.

„Valoarea de piaţă care putea ajunge până la suma de 300 milioane de euro. Pe piaţa drogurilor, la momentul vânzării către consumatori, aceasta cantitate urma să fie triplată, prin combinarea cu diferite substanţe specifice”, a mai spus Bănilă.

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here