Exploatarea muncitorilor stăini din Olanda

0
75

Joi, 11 aprilie, în Parlamentul European de la Bruxelles, a avut loc o discuție despre exploatarea angajaților străini, mai ales spanioli sau polonezi, din Olanda.

În urma crizei economice care a început în 2007 și a măsurilor de austeritate impuse de partidele de dreapta, sute de mii de spanioli – și ca ei, sute de mii de greci, au plecat în alte țări UE pentru a căuta un loc de muncă. De asemenea, milioane de polonezi, eliberați de sub regimul comunist, au plecat și ei, ca mulți români, spre țările din Vest, încă de la finalul anilor ‘80.

O parte mai puțin cunoscută a acestei povești o reprezintă însă condițiile în care destui dintre acești oameni sunt obligați să lucreze sau să locuiască – asta în timp ce în țările lor de origine locurile de muncă de calitate și tot mai bine plătite, sunt tot mai numeroase.

Discuția de la Bruxelles a avut loc în contextul înființării în curând, de către UE, a unei Autorități Europene a Muncii, care va avea ca obiectiv tocmai respectarea de către angajtori, peste tot în Uniunea Europeană, a unor contracte și condiții de muncă decente. 

Facebook Comments

comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here